"Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023" araştırması sonuçlarına göre, Bursa'dan 29, İnegöl'den ise 2 firma listeye girmeyi başardı. 

Türkiye'nin sanayi devi Bursa, "Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023" araştırmasında bir kez daha gücünü gösterdi. Listede 29 Bursa firması yer alırken, İnegöl'den de 2 firma dahil oldu. Özellikle otomotiv, tekstil ve inşaat sektörlerindeki güçlü oyuncularıyla Bursa, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

İnegöl'den Eskapet ve küçükçalık tekstil gibi firmaların da listede yer alması, ilçenin tekstil üssü konumunu bir kez daha doğruladı.

Bursa ve İnegöl'den Listeye Giren Firmalar

Sırasıyla Bursa'dan listeye giren sanayi kuruluşlarımız; Marmara Zeytin, Tkg Otomotiv, Epsan Fz Kimya, Ak Pres Metal, Bursa Beton, Maysan Mando Otomotiv, Aptiv Türkiye Teknoloji, Vezirhan Çimento, Özdilek, Soma Çimento, Feka Otomotiv, Contitech, Cansan Alüminyum, Ermaksan, Coats İplik, Copa Isı Teknolojileri, Kaplanlar Soğutma, Pms Metal, Işıksoy Tekstil, Akwel Bursa Otomotiv, Formflex Otomotiv, Grammer Koltuk Sistemleri, Ermetal Otomotiv, Akbaşlar Tekstil, Eskapet İnegöl, Bolacalar Un Yenişehir, Kırpart Otomotiv Orhangazi, Fistaş İplik ve Bilim Makine ile geniş bir sektörel yelpazede temsil ediliyor. İnegöl'den ise Eskapet ve küçükçalık tekstil firmaları listeye adını yazdırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ