Bursa

Bursa’da duyarlı vatandaşlar Filistin ve İsmail Haniye İçin Yürüdü!

Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun öncülüğünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayraklarıyla destek mesajlarını yüksek sesle duyurdu.

Loading...

Abone Ol

Bursa’da düzenlenen büyük protesto yürüyüşü, Filistin ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’da suikaste uğramasını ve Gazze’ye yönelik saldırıları kınadı.

Protestoya Yoğun Katılım oldu

Protesto yürüyüşü, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun çağrısıyla başladı. Ulu Cami önünde toplanan kalabalık, Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ve İsmail Haniye’ye yapılan suikasti protesto etti.

AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Ahmet Kılıç ve Refik Özen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın da katıldığı yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

 Yürüyüş Kuran kırati ve Dualarla Sonuçlandı 

Yürüyüşün ardından İsmail Haniye ve diğer şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Haniye’nin 3 Ağustos günü Gazze ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, destek çağrısının önemine dikkat çekti.

Uluslararası Tepkiler ve Açıklamalar

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, uluslararası kuruluşların tepkisizliğini eleştirerek, “Namussuzca vahşet karşısında uluslararası kuruluşlar üç maymunu oynuyor. Emperyalist Batı'nın şımarık çetesi İsrail öldürdükçe çete başı Netanyahu ayakta alkışlanıyor. Daha çok öldürmesi için teşvik ediliyor. Siyonist çete, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve onun şahsında milletimizi tehdit etme pervasızlığında bulunuyor. Bu tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceklerini sanıyorlar, halt ediyorlar” dedi.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!