Bursa

Bursa’da Esnaf ve Halk Arasındaki Bağları Güçlendirme Çabaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, esnaf ile halk arasındaki kopukluğu gidermek için önemli adımlar atılacağını belirtti.

Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, teknolojinin ilerlemesiyle dükkânların mini markete, mini marketlerin süper markete dönüşmesi sonucunda esnaf ile halk arasındaki ilişkinin zarar gördüğünü ifade etti. Bozbey, “Bu kopukluğu ortadan kaldırarak esnafla halkı yeniden bir araya getirmek istiyoruz. Esnafın daha güçlü olması için bu kurumlara sahip çıkmalıyız” dedi.

TESK Toplantısı Bursa’da Gerçekleştirildi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) son yönetim kurulu toplantısı, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı öncesinde Başkan Bozbey, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve diğer katılımcılarla bir araya geldi. Yaklaşık 70 birlik ve federasyon başkanı da toplantıda hazır bulundu.

“Esnaf ile Halkın Arasına Balyoz İndi”

Toplantıda konuşan Başkan Bozbey, Bursa'da esnaf için önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurguladı. Bozbey, “Eskiden annemiz bir yere gittiğinde evin anahtarını bakkala veya fırına bırakırdı. Gerçek esnaflık böyle bir şeydir. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle birlikte esnaf ile halkın arasına balyoz indi. Bu balyozu kaldırıp esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz” dedi.