Çalışan otomobilinde uyuyakaldı

 Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'nde, 36 yaşındaki Alpaslan Yıldırım, evinin garajında çalışır vaziyetteki 16 JVZ 32 plakalı otomobilinde uyuyakaldı. Bir süre sonra kendisinden haber alamayan yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Genc Gazete Bursa Arabada Oldu Egsez Gazi (4) 4 11Zon

Egzozdan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Garaj kapısı polis ekiplerince açıldığında, sağlık görevlileri araç içerisinde yatan Alpaslan Yıldırım'ın egzozdan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Yıldırım, sağlık ekiplerince Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Genc Gazete Bursa Arabada Oldu Egsez Gazi (3) 3 11Zon

Karbonmonoksit Zehirlenmesine Karşı Alınacak Önlemler

Uzmanlar, kapalı alanlarda araç çalıştırılmaması gerektiğini, özellikle garaj gibi hava sirkülasyonunun olmadığı yerlerde bu tür durumların yaşanabileceğini vurguluyor. Ayrıca, karbonmonoksit dedektörlerinin kullanımı, olası tehlikelerin önüne geçilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Genc Gazete Bursa Arabada Oldu Egsez Gazi (2) 2 11Zon

“Kapalı alanlarda araç çalıştırılmaması gerektiğini, özellikle garaj gibi hava sirkülasyonunun olmadığı yerlerde bu tür durumların yaşanabileceğini vurguluyor.”
Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz olması nedeniyle fark edilmesi zor bir zehirlenme sebebidir.
Genc Gazete Bursa Arabada Oldu Egsez Gazi (5) 5 11Zon

Kaynak: İHA