Bursa

Bursa'da Mevlid-i Nebi Haftası Coşkusu: Başkan Aktaş'tan Önemli Mesajlar

Bursa'da Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri büyük bir coşkuyla devam ediyor! Başkan Alinur Aktaş etkinlikte neler dedi, yeni projeler hakkında hangi müjdeleri verdi? İşte detaylar.

Abone Ol

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin hayatının önemine dikkat çekti.

Aktaş: "Peygamber Efendimizi Örnek Alsak..."

Programın açılışında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı ve ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Peygamber Efendimizin hayatının günümüz problemlerinin çözümüne nasıl ışık tuttuğunu vurguladı.

Alinur Aktaş'tan Dikkat Çeken Sözler

“Peygamber Efendimizi anlasak, onun hayatını iyi araştırsak, onu örnek alsak, ticaretimizde, siyasetimizde, aile ilişkilerimizde sorunların yüzde 90’ını belki de halletmiş oluruz. Onun hayatını kendimize düstur olarak alsak mahkemelere, polise, jandarmaya ihtiyaç kalmaz."

Yeni Külliye ve Bursa Mevlevihanesi Müjdesi

Başkan Aktaş, etkinlikte ayrıca Eski Belediye Başkanlığı Konutu'nun yıkımıyla başlanan Süleyman Çelebi Külliyesi'nin inşaatının başladığını ve Mevlit yazarı Süleyman Çelebi'nin Bursa'da anılacağı bu mekanın seneye daha kalabalık bir buluşma ile hizmete gireceğini ifade etti. Ayrıca, Bursa Mevlevihanesi’nin 9 Ekim Pazartesi günü hizmete açılacağını da müjdeledi.

BURSA HABERLERİ