Yangın, saat 14.30 sıralarında Büyükorhan ilçesi Demirler ile Bademlik mevkii arasında bulunan tarım arazisinde başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, tarım arazisindeki otları sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı ve müdahale için havadan 4 helikopter ve 2 uçak kullanılarak söndürme çalışmalarına başlandı. Alevler, Büyükorhan, Balıkesir'in Dursunbey ilçesi ile Harmancık ilçeleri arasında bulunan ormanlık alana kadar yayıldı.

Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, yangına hem havadan hem de karadan müdahalelerin sürdüğünü belirterek, "Bir yandan alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken, rüzgarın etkisiyle yangın diğer tarafa sıçrıyor. Hava araçları Kınık Barajı'ndan su alarak müdahaleye devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nün yanı sıra çevre ilçelerden de takviye itfaiye araçları ve personeller yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, Büyükorhan, Balıkesir'in Dursunbey ilçesi ile Harmancık ilçeleri arasında bulunan ormanlık alanda devam ediyor," dedi.

Bursa, orman yangını, Büyükorhan, havadan müdahale, Kamil Turhan

Kaynak: İHA