Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla sahte akaryakıt fişi düzenleyerek vergi kaybına yol açan 12 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 9’u tutuklandı.

Bursa'da Kontrolden Çıkan Kamyonet Metro Bariyerlerine Çarptı Bursa'da Kontrolden Çıkan Kamyonet Metro Bariyerlerine Çarptı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte akaryakıt fişi düzenleyerek vergi kaçırdığı tespit edilen kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Ticari araçlara akaryakıt alımı yapılmadığı halde işlem yapılmış gibi gösterilen ve bu fişlerin gider olarak bildirildiği dolandırıcılık yöntemiyle milyonlarca liralık vergi kaybı oluştuğu belirlendi.

35 Milyon TL Değerinde Sahte Fiş Ele Geçirildi

Bursa merkezli İstanbul, Ordu ve Amasya illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda yaklaşık 35 milyon TL değerinde 12 bin adet sahte akaryakıt fişi ele geçirildi. Soruşturma kapsamında, belgelerin ticari gider olarak gösterilerek vergi kaçırıldığı ortaya çıkarıldı.

9 Kişi Tutuklandı, 2 Şüpheliye Ev Hapsi

Gözaltına alınan şüphelilerden A.A. (56) emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden U.F.Ü. (42) ve V.T. (50) hakkında ev hapsi kararı verildi. Diğer 9 şüpheli; H.A.K. (46), F.Ç. (31), S.Ç. (33), S.B. (33), G.A. (47), T.A. (46), A.T. (43), S.A. (33) ve G.D. (38) ise tutuklandı.

Kaynak: DHA