28 Haziran'da gerçekleştirilen UKOME toplantısında, BURULAŞ'ın toplu taşıma ücretlerinde revizyon yapılması talebi incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve TŞOF temsilcilerinden oluşan bir alt komisyon kurulmasına ve BURULAŞ temsilcisinin bu komisyona davet edilmesine karar verildi.

UKOME, önümüzdeki toplantıda hazırlanan raporu görüşerek, toplu taşıma tarifelerinin güncellenmesine nihai karar verecek. Talebin onaylanması durumunda, Bursa'da toplu taşıma ücretlerinde artış gerçekleşecek. Aynı zamanda, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bursa Minibüsçüler Odası, Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası gibi kuruluşlar da ücret tarifesinde revizyon talebinde bulundu. Bu taleplerin de onaylanması halinde, taksi dolmuş, servis ve minibüs ücretlerinde de artış yaşanacak.

Bursa'da Toplu Taşımaya Yeni Zam Kapıda! Burulaş'ın Talebi Onaylandı

Bursa'da Toplu Taşımaya Yeni Zam Kapıda! Burulaş'ın Talebi Onaylandı (3)

Geçmişteki Zam ve Güncel Fiyatlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ, şehir içi otobüs ve raylı sistemle hizmet veren toplu taşıma araçlarının fiyatlarına en son 1 Ağustos 2023 tarihinde zam yapmıştı. O dönemdeki zamla birlikte güncel fiyatlar şu şekilde olmuştu:

  • Metro: Tam biniş 12 TL, indirimli 10.50 TL, öğrenci 6 TL, mezuna kalan öğrenci 8.40 TL.
  • Otobüs (Kısa Hat): Tam biniş 12 TL, indirimli 10.50 TL, öğrenci 6 TL, mezuna kalan öğrenci 8.40 TL.
  • Otobüs (Uzun Hat): Tam biniş 13.50 TL, indirimli 12.50 TL, öğrenci 7 TL, mezuna kalan öğrenci 9.45 TL.
  • Aylık 160 Binişlik Abonman Kartı: Kısa hatlar için 770 TL, uzun hatlar için 1000 TL.

Bursa'da Toplu Taşımaya Yeni Zam Kapıda! Burulaş'ın Talebi Onaylandı (4)

Yeni zam talebinin onaylanması durumunda, bu fiyatların daha da artması bekleniyor. BURULAŞ, artan maliyetler ve borç yükü nedeniyle bu revizyonun kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nisan 2024 itibarıyla BURULAŞ'ın 2 milyar 755 milyon 824 bin 749 TL borcu olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: www.bursahakimiyet.com.tr