Bursa

Bursa'dan Ankara'ya 2 saat 15 dakikada gidebileceğiz

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı'ndaki çalışmaların 2025 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı. Bursa-Ankara arası 2 saat 15 dakika!

Loading...

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı şantiyesinde incelemelerde bulundu ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasının ardından Ankara ile Bursa arasında seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya düşeceğini belirtti.

Projenin detayları paylaşıldı

Bakan Uraloğlu, toplamda 201 kilometrelik yüksek hızlı tren hattının ilk etabının Bursa’ya kadar olan 106 kilometrelik kısmının idari engellerinin tamamen ortadan kalktığını ve ray döşeme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Proje kapsamında, 7 istasyon, 23 tünel, 34 köprü ve 15 viyadük yer alacak.

Ulaşım süresi büyük ölçüde kısalacak

Proje tamamlandığında Bursa’dan Ankara’ya olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya, Bursa’dan İstanbul’a ise 1 saat 15 dakikaya inecek. Proje, sadece Bursa’yı değil aynı zamanda Sivas’tan Bakü-Tiflis-Kars hattına kadar geniş bir ağı birbirine bağlayacak.

Bursa'daki diğer projeler de devam ediyor

Bakan Uraloğlu, Bursa’da devam eden birçok altyapı projesine de değindi. 24 karayolu projesi için 20 milyar TL’den fazla bir bütçe ayrıldığını ve Kuzey Çevre Otoyolu projesinin 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, şehir içindeki raylı sistem projelerinin hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

"Ankara-Bursa Hızlı Tren hattı bittiğinde sadece Bursa’yı değil, tüm Türkiye’yi birbirine bağlayan bir ağın önemli bir parçası olacak." – Abdulkadir Uraloğlu

Şehir hastanesi bağlantısı için çalışmalar sürüyor

Bursa Şehir Hastanesi ile raylı sistemin bağlantısı noktasında da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, hastane hattının Görükle'ye bağlanması için gerekli protokolün imzalandığını söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrin ulaşım altyapısı büyük ölçüde rahatlayacak.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!