Bursa’nın verimli topraklarında yetişen bu iri ve lezzetli kirazın asıl ismi Apolyont Kirazı. Napolyon ismi, tarihin tozlu sayfalarında yanlış bir telaffuzun eseri olarak ortaya çıkmış durumda.

Bursa’dan Dünyaya Yayılan O Meşhur Kirazın Adını Yanlış Biliyorsunuz! (5)-1

Bu özel kiraz türü, adını Bursa’daki Uluabat Gölü’nün eski adı olan Apolyont'tan alıyor. Ancak zamanla yanlış telaffuzlar ve söylemler sonucunda Fransız devlet adamı Napolyon Bonapart ile ilişkilendirilerek "Napolyon Kirazı" adıyla anılmaya başlandı. Halbuki, bu kirazın Napolyon ile hiçbir ilgisi yok!

Bursa’dan Dünyaya Yayılan O Meşhur Kirazın Adını Yanlış Biliyorsunuz!

Apolyont Kirazının Sağlığa Faydaları

Yanlış bilinen ismi bir kenara, Apolyont kirazı sağlığımıza olan sayısız faydasıyla dikkat çekiyor. İçerdiği bol miktarda C vitamini, antosiyaninler ve karotenoidler sayesinde belirli kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olurken, iltihaplanmaları azaltıyor ve beyin sağlığını destekliyor. Aynı zamanda Gut ve Artrit gibi rahatsızlıkların tedavisinde de etkili olduğu biliniyor.

Napolyon

Kirazın doğru adını öğrenmekle kalmayın, bu lezzetli meyveyi sofralarınıza ekleyerek sağlığınıza katkıda bulunun. Artık onun gerçek adıyla, Apolyont Kirazı olarak anılmasını sağlama zamanı!

Kaynak: Haber Merkezi