Bursa

Bursalı Çiftçiler İzmir Yolu'nda: Maliyetler Artıyor, Ürünler Satılmıyor

Artan maliyetler nedeniyle ürünlerini satamayan Bursalı çiftçiler, İzmir Yolu'nu traktörleriyle kapatarak tarım politikalarını protesto ediyor.

Abone Ol

Bursalı çiftçilerin İzmir Yolu'nu trafiğe kapatmalarıyla başlayan tarım politikalarına yönelik protestoları sürüyor. Çiftçiler, hükümetin yanlış tarım politikalarına dikkat çekmek ve eleştirmek amacıyla bu eylemi gerçekleştiriyor. Karacabey Kaymakamlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, çiftçilere sadece basın açıklaması yapıp sonrasında dağılmaları izni verildi. Ancak çiftçilerin geri çekilmeye niyeti yok. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Ziraat Odası başkanları, kooperatifler, meclis üyeleri ve çok sayıda çiftçi eyleme destek veriyor.

Orhan Sarıbal'dan Destek

Eyleme katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Çiftçiler zararına üretim yapıyor ve satışlar 1 liraya kadar düştü. Bu sebeple Mustafakemalpaşa ve Karacabey köylüleri her iki taraftan yolu kestiler. Karacabey'den gelen çiftçiler Sütaş'ın oradan, Mustafakemalpaşa'dan gelenler ise İzmir Yolu'nun orada yolu kestiler. Çiftçilerimiz hükümetin yanlış tarım politikalarına dikkat çekmek ve eleştirmek amacıyla bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Çünkü artık tarlada domates ve karpuzun fiyatı 1 liraya kadar düştü. 1 liraya da alan olmayınca çiftçiler artık bu gidişata dur demek istedi. Fabrikaların da belli kotaları var, onlar zaten önden sözleşme aldıkları için alınmıyor da satılan domatesler ve karpuzlar. Dolayısıyla çiftçilerimiz bununla ilgili seslerini duyurabilmek için bir eylem yaptılar. Eyleme, Susurluk başta olmak üzere çevre illerden destek amaçlı çiftçilerimiz katılım sağladı" dedi.

Çiftçilerin Talepleri Karşılanana Kadar Eylem Devam Edecek

CHP İl Meclis Üyesi Murat Dönmez, sabah saat 10'da başlayan eylemin ne kadar süreceğini kestiremediğini ve çiftçilerin taleplerini karşılamak için oldukça kararlı olduğunu belirtti. Dönmez, "Eylemin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Kaymakamlıktan ve valilikten gelecek açıklamaları bekleyeceğiz. Çiftçilerin geri çekilmeye niyetleri olmadığı için eylemin ne kadar süreceği ve ne boyutlara ulaşacağını kestiremiyoruz. Karşılıklı diyalog halinde taleplerin karşılanması yönünde bir açıklama gelirse o zaman ona bağlı bir ilerleme olur" diye konuştu.