Çınarcık Barajı’nın Suyu 2060 Yılına Kadar Bursa’ya Can Verecek

 Doğancı ve Nilüfer barajlarıyla birlikte şehrin su kaynağını güvence altına alacak bu proje, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında attığı önemli adımlar arasında yer alıyor. Peki, bu dev projenin detayları neler?

Genc Gazete Bursa Buyuksehir Baraj Bozbey (7)

Çınarcık Barajı, Şehrin Su İhtiyacını Karşılayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çınarcık Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte Bursa’nın içme suyu ihtiyacının 2060 yılına kadar karşılanacağını belirtti. Barajın tam kapasiteyle devreye girmesiyle birlikte, şehirde su kesintileri ve suya erişim sorunları tarihe karışacak.

Başkan Bozbey, “Bursa, nüfus artış hızı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da su ihtiyacını artırıyor. Çınarcık Barajı bu ihtiyacı karşılayacak” dedi.

Genc Gazete Bursa Buyuksehir Baraj Bozbey (6)

İletim Hattı İmalatı ve Asfaltlama Çalışmaları Devam Ediyor

Çınarcık Barajı’nın suyunu şehre ulaştıracak içme suyu iletim hattı imalatı da tüm hızıyla devam ediyor.

Nilüfer İlçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi Nasreddin Hoca Bulvarı’nda yapılan kazı çalışmalarının ardından bozulan asfalt kaplama çalışmalarına başlanarak, bölgede yaşanan olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor. Başkan Bozbey, bu çalışmaların planlanan takvime uygun olarak devam ettiğini vurguladı.

Genc Gazete Bursa Buyuksehir Baraj Bozbey (5)

Çınarcık Barajı, Bursa’nın Su Tarihinde Dönüm Noktası Olacak

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Çınarcık Barajı projesinin Bursa için tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Projenin büyüklüğünü vurgulayan Gülenç, “Günlük 300 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi, 96 kilometrelik içme suyu hattı ve 26 bin metreküp hacimli dört adet içme suyu deposu inşa edilecek. Bu proje, Bursa’nın su ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılayacak devasa bir yatırım” diye konuştu.

Genc Gazete Bursa Buyuksehir Baraj Bozbey (2)

Arıtma Tesisi ve Dağıtım Sistemi Tam Kapasiteyle Hizmete Girecek

Çınarcık Barajı’ndan alınacak ham su, Kayapa bölgesinde yapımına başlanan arıtma tesisinde arıtılacak. Bu tesisin tamamlanmasıyla birlikte, Bursa’ya verilecek su tamamen güvenli ve içilebilir olacak.

2026 yaz aylarından itibaren tam kapasiteyle hizmete girmesi planlanan baraj ve tesis, şehrin su sorununu uzun vadeli olarak çözecek.

Genc Gazete Bursa Buyuksehir Baraj Bozbey (3)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: İHA