Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig açılış maçında Düzcespor, Bursaspor’u evinde ağırladı. Maç Bursaspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona ererken, Bursaspor taraftarlarının stadyuma verilen kontenjandan daha kalabalık geldiği bildirildi.

Valilik açıklamasına göre, stadyumda 450 kişilik misafir tribünü kontenjanı belirlenmesine rağmen 1200 Bursaspor taraftarı stadyuma gelmeye çalıştı.

Genc Gazete Bursaspor Düzcespor'u 2 Mağlup Etti Düzce Karıştı (2)

Fazla taraftar stada girmek istedi, arbede yaşandı

Açıklamaya göre, 450 biletli taraftarın girişinin sağlandığı stadyuma, biletsiz ya da sahte biletle girmeye çalışan bazı taraftarlar dış güvenlik bariyerini aşarak stada girmeye teşebbüs etti. Bu sırada arbede yaşandı ve istenmeyen olaylar meydana geldi.

Genc Gazete Bursaspor Düzcespor'u 2 Mağlup Etti Düzce Karıştı (1)

Olaylar çok yönlü inceleniyor

Valilik, olayların ardından idari tahkikat başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, olaylar sırasında zor kullanma yetkisini aştığı değerlendirilen bir güvenlik personelinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Olayların çok yönlü olarak incelendiği ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

“Yaşanan olayların çok yönlü olarak incelenmesi için idari tahkikata başlanmış olup, zor kullanma yetkisini aştığı değerlendirilen bir personel görevden uzaklaştırılmıştır.”

Bursaspor’un Iç Saha Bilet Fiyatları Belli Oldu

Kontroller sıkılaştırılacak

Valilik, ileride benzer olayların yaşanmaması adına güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırılacağını ve stadyuma girişlerin daha kontrollü bir şekilde yapılacağını belirtti. Her iki takımın da taraftarlarını sağduyuya davet eden Valilik, güvenlik ekiplerinin aldığı önlemlerle olayların büyümesinin önlendiğini de ifade etti.

Bursaspor, 2 Bin Taraftarıyla Sezonu Açtı (4)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete Bursaspor Düzcespor'u 2 Mağlup Etti Düzce Karıştı (3)

Kaynak: İHA