Bursa

Büyükşehir'in İnegöl'deki Tercih Noktası 100 Öğrenciye Destek Verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü gençlere üniversite tercihleri konusunda destek sağladı.

Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü gençlere üniversite tercihleri konusunda destek sağladı. İnegöl'de heykel alanında açılan özel stantta yaklaşık 100 öğrenci yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2 gün süren çalışmada, öğrencilerle bire bir ilgilenerek yaklaşık 50 öğrencinin tercihlerine yardımcı oldu. Kalan öğrencilere ise tercih yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve nasıl bilinçli tercihler yapabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Öğrencilerden Pozitif Dönüşler ve Popüler Bölümler

Yetkililerden alınan bilgilere göre, öğrenciler tercihleriyle ilgili kafalarındaki soru işaretlerini gidermeyi başardı ve genel olarak olumlu geri dönüşler aldı. En çok tercih edilen bölümler arasında Havacılık, bilişim sistemleri, mühendislikler, özellikle makine mühendisliği, hukuk ve işletme öne çıktı.

İnegöl Belediyesi Öğrencinin Yanında!

İnegöl Belediyesi'nin tercih desteği devam ediyor. Öğrencilerin doğru ve bilinçli tercihler yapabilmeleri amacıyla, İnegöl Belediyesi tarafından da iki farklı noktada Tercih Danışma Merkezi kuruldu. Yeni Belediye Binası yanındaki Nöbetçi Kitaphane ve Gençlik Merkezi Nöbetçi Kitaphane'de hizmet veren merkezler, 02 Ağustos'a kadar açık kalacak. Öğrenciler, bu merkezlerden 10.00-19.00 saatleri arasında Gençlik Merkezi Nöbetçi Kitaphane ve 10.00-18.00 saatleri arasında Yeni Belediye Binası yanındaki Nöbetçi Kitaphane'den uzman eğitimcilerle görüşerek tercih yapabilirler.