Malzemeler:

- 1 adet orta boy tavuk göğsü

- 2 su bardağı tavuk suyu (tavuğu haşladığınız su)

- 1,5 su bardağı ceviz içi

- 2-3 dilim bayat ekmek içi

- 2 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

- 1 çay kaşığı kimyon

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- Süslemek için maydanoz ve ekstra çekilmiş ceviz

Çerkez Tavuğu Nasil Yapilir

Hazırlanışı:

1.   Tavuk Göğsünü Haşlayın:   Tavuk göğsünü, üzerini geçecek kadar suyla bir tencereye alın ve haşlayın. Tavuk piştikten sonra suyunu saklayın ve eti didikleyin.

  

2.   Ekmek ve Cevizi Hazırlayın:   Bayat ekmek içlerini bir kaseye alıp üzerine bir miktar tavuk suyu dökerek yumuşatın. Ceviz içlerini bir mutfak robotunda ince şekilde çekin.

3.   Sarımsaklı Cevizli Harç Yapın:   Mutfak robotunda, yumuşamış ekmek içleri, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve ceviz içini karıştırın. Karışımı açmak için tavuk suyunu azar azar ekleyin. Kıvamı koyu bir sos kıvamında olmalıdır.

4.   Tavukları Harmanlayın:   Didiklenmiş tavuk etlerini geniş bir kaseye alın. Üzerine hazırladığınız cevizli sosu ekleyip iyice karıştırın. Tavukların sosu tamamen emmesi için bir süre bekleyin.

5.   Servis Yapın:   Çerkez tavuğunu servis tabağına alın. Üzerini zeytinyağı, çekilmiş ceviz ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak ekstra pul biber serpebilirsiniz.

Sunum Önerisi:

Çerkez tavuğunu, yanında taze çıtır ekmeklerle veya krakerlerle servis edebilirsiniz. Bu lezzetli yemeği, özellikle soğuk olarak servis etmek, tadının daha iyi hissedilmesini sağlayacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi