CHP, İstanbul'daki doğum yoğun bakım servislerinde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili eski Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Zeliha Aksaz Şahbaz, milletvekilleri ve partililerle birlikte Ankara Adliyesi önünde açıklama yaparak, yaşanan ihmallerin ve usulsüzlüklerin üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Chp, Eski Sağlık Bakanları Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Yenidoğan Çetesi Soruşturması

CHP'nin suç duyurusunda, İstanbul'daki 19 özel hastanede tedavi gören 10 çocuğu, SGK'yı dolandırmak amacıyla faaliyet gösteren bir çete tarafından ihmaller sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2023 yılı başında tespit ettiği usulsüzlükler ve eksik işlemler hakkında harekete geçmediği ifade edildi. CHP, bebek ölümlerinin ardından yapılan denetimlerde, çetelerin yasa işlemlerini devam ettirmesine göz yumduğunu iddia etti.

CHP'nin Eleştirileri

CHP, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın sağlık açısından ticari bir meta haline getirildiğini ve bu sistemin AKP tarafından desteklendiğini belirterek, yaşanan ölümlerin sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Özellikle kamu maliyesinin suistimal edilmesi ve özel hastanelerin denetimlerinin aksaklıklarına dikkat edilmesi CHP, süreci takip edeceklerini ifade etti.

Kaynak: chp.org.tr