Spordan sorumlu eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın cenazesi adli tıp kurumuna getirildi Spordan sorumlu eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın cenazesi adli tıp kurumuna getirildi

Seçimlere iki gün kala, Türkiye siyaset sahnesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. CHP'nin Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel, hem başkanlık adaylığından hem de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu kararını takiben, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir törenle, Soyugüzel ve 300 akrabası AK Parti'ye katıldı ve parti rozetlerini taktı. Soyugüzel, yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren CHP Bitlis Belediye Başkan Adaylığından istifa ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu beklenmedik gelişmenin arka planında ise, CHP'nin miting saatinin DEM Partisi'ne verilmiş olması yatıyor. Bitlis Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Bitlis Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay, bu durumu, CHP ve DEM Partisi'nin Türkiye genelindeki ittifakının bir göstergesi olarak yorumladı. Ayrıca AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhaoğlu, partiye katılan yeni üyelerle ilgili, "Milletin rotası dışına çıkanlar, gizli kapaklı filmler yapanlar AK Parti'ye gelip burada bizimle kenetleniyorlar. AK Parti kendi partisi içinde hizmet veren, kendi partisinin gönüldaşlarına hiçbir zaman yanlış yapmamış bir partidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi