Bursa

CHP'li Yaka'dan Narin ve Sıla İçin Tepki: "İlk İşimiz İstanbul Sözleşmesi'ni Geri Getirmek"

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Emine Asuman Yaka, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde vahşice katledilen Narin Güran ve Tekirdağ'da şiddet ve istismara maruz kalan Sıla bebek ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Emine Asuman Yaka, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde vahşice katledilen Narin Güran ve Tekirdağ'da şiddet ve istismara maruz kalan Sıla bebek ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yaka, "Ülkemizin odaklandığı Narin cinayeti, en derin şekilde içimizi acıtmıştır. Toplumun hassasiyetlerini harekete geçiren bu cinayet, herkesi derinden üzmüştür" dedi.

Yaka, Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısının 31.216 olduğunu, yargıya intikal eden dosya sayısının ise 66 bini bulduğunu belirtti. "Narin kızımızın hayattan vahşice koparılışının sebepleri ve suçlularına henüz ulaşılmamışken, Tekirdağ'dan gelen bir başka vahim haberle sarsıldık. Sıla bebeğin öz annesinden şiddet görmesi, üvey babası ve komşu çocuklarının istismarı sonucu hastanede entübe halde olması hepimizi kahretti" ifadelerini kullandı.

"Çocuk ve Kadın Cinayetlerinin Politik Bir Ayağı Var"

Ülkede yaşanan çocuk ve kadın cinayetlerinin politik bir boyutu olduğunu vurgulayan Yaka, "Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayarak kadınların ve çocukların kurban edildiği bu sistem, bu şiddetin ve cinayetlerin asıl nedenidir. İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan, bu ülkenin kadınlarına ve kız çocuklarına yaşam yerine ölümü reva gören zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" dedi.

"İlk İşimiz İstanbul Sözleşmesi'ni Yeniden Yürürlüğe Sokmak"

Yaka, iktidara geldiklerinde ilk işlerinin İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284 sayılı kanunu gerektiği gibi uygulamak olacağını belirtti. "Çocuklarımızı hayattan koparan, katleden bu karanlık ve vahşi zihniyetteki faillerin bulunması, olayların ardındaki tüm gerçeklerin açığa çıkarılması ve faillerin en ağır cezaları alması için titizlikle ve sağduyuyla dava dosyalarını İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fatma Özgür ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya önderliğinde takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" şeklinde konuştu.

Yaka, sözlerini "Narin'i hiç tanımayan ancak acısını yüreğinde hisseden, gözü yaşlı milyonların, hepimizin başı sağ olsun" diyerek tamamladı.