CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in desteklediği 2 Nisan boykot çağrısı, Ankara’da beklenen etkiyi göstermedi. Vatandaşlar alışveriş alışkanlıklarını sürdürürken, esnaflar satışlarda olağanüstü bir düşüş yaşanmadığını ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından yapılan boykot çağrısının etkisi Ankara’da sınırlı kaldı. Günlük alışverişlerde gözle görülür bir azalma yaşanmazken, zincir marketler ve alışveriş merkezleri olağan seyrinde hizmet vermeye devam etti. Otoparkların dolu olması ve AVM’lerdeki yoğunluk, çağrının geniş bir katılıma dönüşmediğini ortaya koydu.
“Bu Sosyolojik Bir Çürüme”
Alışveriş yapan vatandaşlardan Hatice Göksel, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Demokrasi adına insanların bazı tepkiler vermesi lazım ama bu durumda da sen ticareti durduruyorsun. Bu da hoş bir şey değil. Tepkilerimizi siyasi anlamda yapacaksak, oy kullanırken gibi yapmalıyız. Ben yürüyüşlere pek inanmıyorum. Özür dileyerek söylüyorum, adam torununa tecavüz ediyor kimse ayağa kalkmıyor. Kimse boykot etmiyor. Bu çok sosyolojik bir çürüme.”
Göksel, “Evde 3 çocuk seni bekliyorsa mecbur alışveriş yapacaksın. Yapacak bir şey yok. Benim çocuğum Kıbrıs’ta okuyor, dün geldi. Boykota uyabilecek bir durumda değilim. Herkesin düşüncesine saygılıyım ama hiç kimseyi samimi bulmuyorum” ifadelerini kullandı.
“Boykotun Etkili Olacağını Sanmıyorum”
Bir kuruyemişçide çalışan ve adının Yavuz olduğunu belirten bir vatandaş ise boykot çağrısının etkisiz kaldığını söyleyerek şu sözleri kullandı: “Bizim milletimize karşı boykotun çok etkili olacağını sanmıyorum. Boykot çağrısı yapanların itibarı olması lazım. Türk halkına duyarlı kişilerin olması lazım. Bunları muhalefet yaptı diye de söylemiyorum. Boykottan haberimiz olmamasına rağmen henüz bir etkisi olmadı. Burası hal, her sabah 4 kamyon ürün geliyor, yine 4 kamyon ürün getirttiler. Demek ki esnafın ya haberi yok ya da halkın buna duyarlı olmayacağını düşünerek temin ettiğini görüyoruz.”