İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş ifadeye çağrıldı.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve yandaş medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirilerek haber yapılan 'para sayma' görüntüleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dikkatini çekti. Başsavcılık, görüntülerin doğruluğunu ve arkasındaki hikayeyi araştırmak üzere soruşturma başlattı.

Görüntülerin detaylarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda titizlikle çalıştığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu ve 2019 yılına ait olduğunu açıklamıştı. Ayrıca görüntülerin aynı zamanda mal sahibinin avukatlık bürosundan olduğu ifade edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu olayın siyasi bir manipülasyon olduğunu belirterek, "O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi... Bunu tabi birkaç meczubun 'buradan Ekrem'e ne sıçratır nasıl bir leke, iz bırakırız' anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden 'Ekrem'e çamur sıçratma' çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler" şeklinde açıklama yapmıştı.

Soruşturma sonuçları ve görüntülerin aslının ortaya çıkmasıyla birlikte olayın netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi