Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta coşkuyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York’ta Türkevi önünde vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Loading...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye geldi. New York’ta yer alan Türkevi önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı coşkuyla karşıladı. Erdoğan, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Türkevi’ne giriş yaptı.

Erdoğan ABD’de temaslarına başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kuruluna katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere ABD’ye resmi bir ziyarette bulundu. New York John F. Kennedy Havalimanı’na inen Erdoğan ve heyetini, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal karşıladı.

Kalabalık Türkevi önünde toplandı

New York’ta bulunan Türkevi önünde toplanan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı büyük bir heyecanla karşıladı. Vatandaşlarla kısa bir selamlaşma gerçekleştiren Erdoğan, yoğun ilgiye karşılık vererek Türkevi’ne giriş yaptı.

Heyet geniş katılımla New York’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD ziyaretinde eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi önemli isimler eşlik etti. Ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da heyette yer aldı.

"BM Genel Kurulu, dünya barışını ve küresel iş birliğini güçlendirme açısından son derece önemli bir fırsat sunuyor." - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İkili görüşmeler gerçekleştirilecek

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu süresince, Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece BM toplantılarına katılmakla kalmayacak, aynı zamanda dünya liderleriyle de ikili temaslarda bulunacak. Türkiye'nin uluslararası platformdaki pozisyonunu güçlendirmek adına yapılacak bu görüşmeler büyük önem taşıyor.

Erdoğan’ın ABD ziyareti, Türkiye’nin dış politika hedefleri açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu temaslar kapsamında, enerji, ticaret ve diplomatik ilişkiler masaya yatırılacak.

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!