Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artan sokak köpekleri sorununa dikkat çekerek, Türkiye'de başıboş köpek popülasyonunun uluslararası normların çok üstünde olduğunu belirtti. Erdoğan, çocuklar ve diğer insanlar üzerinde oluşturduğu tehditlere dikkat çekerken, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir yasa teklifinin Meclis'e getirildiğini ve tatile girmeden önce oylanacağını açıkladı.

Muhalefete ve Medyaya Mesaj

Cumhurbaşkanı, muhalefet ve medyanın eleştirilerine karşı duruşunu belirtti: "Bize ne muhalefetten, medyadan. Bunların hiçbirine bakmayız, aldırmayız. Yola devam ederiz." Erdoğan, hayvan hakları konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkışanlara karşı da sert konuştu ve kimseye merhamet dersi vermeye hakkı olmadığını ifade etti.

Gazi Meclis'in Şanına Gönderme

Erdoğan, Meclis koridorlarında yaşanan tartışmalar ve çıkan olaylar hakkında konuştu. "Burası gazi bir Meclis'tir, milletin Meclisidir. Kimse Gazi Meclis'in şanına ve konumuna gölge düşüremez," diyerek, Meclis'in saygınlığını koruma konusundaki kararlılığını vurguladı. Ayrıca, köpekleri sahiplendirme kampanyasına herkesten destek beklediğini belirtti.

Kaynak: İHA