Diş hekimliği,  saygınlığı yüksek ve bir o kadar da özveri gerektiren bir meslektir. Bu alanda uzmanlaşmak isteyenlerin öncelikle lise eğitimlerini tamamladıktan sonra üniversitelerin 5 yıllık "Diş Hekimliği" fakültelerinden mezun olmaları gerekiyor.  Bu 5 yıllık yoğun eğitim süreci, teorik derslerin yanı sıra laboratuvar çalışmaları ve klinik uygulamaları da içeriyor.

Mezun olduktan sonra "Diş Hekimi" unvanını alan genç profesyoneller, isterlerse  "Ağız ve Diş Cerrahisi", "Pedodonti" (Çocuk Diş Hekimliği), "Periodontoloji" gibi  çeşitli alanlarda uzmanlık eğitimi alma şansına da sahipler.

Genç Gazete Yirmi Yaş Dişi Nedir, Yirmi Yaş Dişi Neden Geç Çıkar (6)

Diş Hekimleri Ne Kadar Kazanır?

Diş hekimliği,  diğer sağlık alanlarında olduğu gibi  emeğin karşılığının maddi olarak da alınabildiği bir meslek grubudur.  Bir diş hekiminin kazancı; deneyim yılı, çalıştığı kurum (kamu/özel), uzmanlık alanı, hasta potansiyeli gibi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Yeni mezun bir diş hekimi, kamu hastanelerinde ortalama 25.000 TL ile 40.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir. Özel sektörde ise bu rakamlar daha düşük olabileceği gibi, deneyim ve tecrübeye bağlı olarak zamanla artabilir. Kendi muayenehanesini açan deneyimli bir diş hekimi ise aylık kazancını çok daha yüksek seviyelere taşıyabilir.

Genç Gazete Yirmi Yaş Dişi Nedir, Yirmi Yaş Dişi Neden Geç Çıkar (4)

Diş Hekimliğinin Geleceği Nasıl Olacak?Teknolojiyle İç İçe Bir Meslek..

Diş hekimliği, teknolojik gelişmelerden en çok etkilenen meslek gruplarının başında geliyor.  Bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM) sistemleri, lazer teknolojileri, dijital görüntüleme yöntemleri gibi yenilikler,  diş hekimliğinde tanı ve tedavi yöntemlerini kökten değiştiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ