Örtü yangını gece başladı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı kontrol altına alınabilen örtü yangını, 3 kişinin hayatını kaybetmesine ve 11 kişinin yaralanmasına yol açtı. Yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıkarken, bölgede helikopter destekli soğutma çalışmaları devam ediyor.

Genc Gazete Diyarbakir Yangin Aniz (8) 8 11Zon

Anız yangını rüzgarın etkisi ile yayıldı

Dün saat 22.15 sıralarında Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçradı. Yangının hızla örtü yangınına dönüşmesi sonucu 2'si çoban, 1'i yangını söndürmeye çalışan vatandaş olmak üzere 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

Genc Gazete Diyarbakir Yangin Aniz (2) 2 11Zon

Olay Yerinde Yoğun Müdahale

Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında bazıları Çınar İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olanlar kentteki hastanelere sevk edildi. Yangın, ekiplerin 4 saat süren yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Genc Gazete Diyarbakir Yangin Aniz (7) 7 11Zon

Helikopter Destekli Soğutma Çalışmaları

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, bölgede soğutma çalışmaları hava ve karadan yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Helikopterler, yangının tekrar alevlenmemesi için sürekli olarak bölgeye su taşıyor.

“Yangının boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı. Soğutma çalışmaları hala devam ediyor.”

Genc Gazete Diyarbakir Yangin Aniz (3) 3 11Zon

Kaynak: Haber Merkezi