Gündem

Doğalgaza Aralık ayında zam olacak mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ , aralık ayından itibaren doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu.

Abone Ol

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ , aralık ayından itibaren doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu. 

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi sabit olarak kaldı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak olan satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. 

Sanayi aboneleri için kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için 11 bin 374 lira olarak tarife yeniden güncellendi.

Elektrik üretim amaçlı doğalgazın fiyatı 1000 metreküp için 12 bin lira olarak açıklandı. Fiyat tarifeleri aylık bazda hesaplanmakta olup, kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas olarak alındığında, konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır."

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57