Kocatepe Ortaokulu, İnegöl’de eğitim ve öğretim alanında fark üretmeye devam ediyor. Okul, hem akademik hem de extrakurriküler alanlarda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Okul Müdürü Özkan Arslan’ın liderliğinde, öğrenci sayısının artışı ve kalitenin korunması için özverili çabalar sergileniyor.

inegol kocatepe okulu  (30)

Okul Müdürü Özkan Arslan, her alanda gösterdiği başarılarla adını duyuran okulları için daha büyük hedefler belirlediklerini ve emin adımlarla bu hedeflere ulaşmak için çaba harcadıklarını belirtti. Farklı alanlarda kazanılan başarılar sonucu çok fazla öğrencinin okula kayıt yaptırmak istemesiyle beraber sınıflardaki öğrenci sayılarının kapasitenin üzerine çıktığını söyledi. Kaliteyi korumak adına büyük uğraş verildiğini belirtti.

Peki, bu başarıların arkasında yatan sırlar neler?

Okul müdürü Arslan , en büyük güçlerinin alanında uzman, özverili bir şekilde okullarının başarısı için çalışan öğretmen kadrosu olduğunu söyledi.

inegol kocatepe okulu  (32)

Öğrencilerin Üstün Başarıları ve Okulun Eğitimdeki Yükselişi

Eğitimdeki Başarı Grafiği

Okul, Tofaş Fen Lisesi ve Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi gibi prestijli okullara öğrenci yerleştirme konusunda rekorlar kırdı.

inegol kocatepe okulu  (21)

2023 Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçları

Tofaş Fen Lisesi, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi başta olmak üzere toplamda 28 Fen Lisesi kazandırma başarısı yakalayarak bu alanda yeni bir rekora imza attı. Ayrıca 23 öğrenci Proje Anadolu Lisesi, 9 öğrenci Proje İmam Hatip Lisesi, 7 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi ve 5 öğrenci Spor Liselerine yerleşmiştir.

inegol kocatepe okulu  (20)

Okul genelinde bu sene 34 öğrenci Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanmış ve bu alanda okulumuz ilçemizde rekor kırmıştır.

inegol kocatepe okulu  (25)

Müdür Yardımcısı Ercan Görgülü, 5.sınıftan 8.sınıfa kadar öğrencilerin okul kültürüne uyum sağlayarak başarılı çalışmalar yaptıklarını, her geçen sene başarı yüzdelerinin arttırdıklarını söyledi.

inegol kocatepe okulu  (1)

Bilim ve Teknolojiye Katkı

Bilim ve Teknoloji alanında, öğretmen Levent Şanlı önderliğinde öğrenciler, ulusal yarışmalarda dereceler elde etmiş ve TEKNOFEST 2023'te ilçeyi temsil etmiştir.

inegol kocatepe okulu  (4)

Yaptığı projelerle ilçemizin adını ulusal alanda duyuran Levent Şanlı  önderliğinde, Öğrenciler Model Uçak Yarışması,

inegol kocatepe okulu  (18)

Kodlama Haftası Etkinlikleri, Eğitim Teknolojileri Yarışması, MEB Robot Yarışması, İnovasyon Yarışmalarına katılmışve dereceler elde etmiştir.

inegol kocatepe okulu  (22)

İnegöl Belediyesi ile beraber Kocatepe Tasarım Atölyesi olarak TEKNOFEST 2023 de İnegöl'ü temsil etmiştir.

inegol kocatepe okulu  (2)

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Levent Şanlı, Bilim ve Teknoloji alanlarında Kocatepe Ortaokulunun ilçemizdeki çalışmalara öncülük ettiğini, öğrencilerimiz tarafından üretilen yeni projeler üzerinde çalışmalar başlattıklarını söyledi.

inegol kocatepe okulu  (3)

Uluslararası Projeler ve Eğitimsel Faaliyetler

inegol kocatepe okulu  (36)

ERASMUS+ ve e-Twinning projeleri ile uluslararası alanda da adından söz ettiren Kocatepe Ortaokulu, İtalya'da işbaşı gözlem faaliyetlerinde bulunarak eğitimde uluslararası iş birliklerini pekiştirmiştir.

inegol kocatepe okulu  (15)

Kocatepe Ortaokulu, uluslararası platformlarda yürüttüğü projeler ile de söz sahibi olmuştur.

inegol kocatepe okulu  (37)

Pek çok e-twinnig projesi okulda yürütülmektedir. 

inegol kocatepe okulu  (38)

ERASMUS+ Okul Eğitimi Konsorsiyumu Personel Hareketliliği Projesi ile Okul Dışı Öğrenme teması üzerine okul öğretmenleri, İtalya/Lucca Camigliano Okulunda işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirdiler.

inegol kocatepe okulu  (35)

Hareketlilik sürecinde okul öğretmenleri ülkemizi, ilimizi, ilçemizi ve okulu hem temsil etme hem de oradaki çalışmaları yerinde gözleme fırsatı yakaladılar.

inegol kocatepe okulu  (27)

Spor Alanında Kazanılan Başarılar

inegol kocatepe okulu  (26)

Spor branşlarında öğrenciler, voleybol, masa tenisi, bilek güreşi, güreş, kick-boks, tekwando ve futsal gibi alanlarda başarılar elde etmişlerdir.

inegol kocatepe okulu  (34)

Okul Müdürü Arslan spor alanında kazanılan başarıları şu şekilde paylaştı:

inegol kocatepe okulu  (8)

"Yıldız Erkekler Voleybol Takımımız Marmara Bölgesi 1.si olarak Kastamonu’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yarı Final Etabında ilimizi temsil etti.

inegol kocatepe okulu  (12)

Masa Tenisi Takımımız ilçemizde ve İlimizde yapılan turnuvalarda hem bireysel hem de takım halinde 1.likler kazandılar

inegol kocatepe okulu  (5)

Bilek güreşinde öğrencimiz Rashid MAVİGİL Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi Uluslararası şampiyonalarda temsil etmiş, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuştur. Ayrıca öğrencimiz Alişan ABDÜL Kayseride düzenlenen Bilek Güreşi şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olmuştur.

inegol kocatepe okulu  (17)

Serbest stil güreş, Kick-Boks, Tekvando, Spor Tırmanışı, Futsal gibi spor branşlarında öğrencilerimiz madalyalar kazanmıştır."

inegol kocatepe okulu  (7)

Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Oktar, Beden Eğitimi Zümresi olarak birçok spor branşında okullarında çalışmaların yapıldığını, öğrencilerin kulüplerindeki antrenörleriyle iletişim halinde olduklarını ve öğrencilerin gelişimlerini takip ettiklerini söyledi.

inegol kocatepe okulu  (9)

inegol kocatepe okulu  (11)

inegol kocatepe okulu  (10)

Zeka ve Akıl Oyunlarındaki Üstün Performans

İlçe düzeyinde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında, öğrenciler birçok dalda birincilikler elde ederek büyük bir başarıya imza atmışlardır.

inegol kocatepe okulu  (13)

Okul Müdürü Arslan bu alanda kazanılan başarıları şu şekilde sıraladı: İlçemizde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasına öğrencilerimiz damga vurdu.

inegol kocatepe okulu  (14)

Küre Oyununda ilçe 1.si Yağmur Özrazgat

Kulami Oyununda ilçe 1.si Yusuf Kağan BÖYÜKBAŞ

Pentago Oyununda İlçe 1.si Berna ÇEVİK

Mangala Oyununda İlçe 2. Meryem ÖzKÖK

Reversi Oyununda ilçe 2. Si Emirhan TUNÇ

İlçemizi Bursa da temsil eden Yusuf Kağan BÖYÜKBAŞ İl 3.sü olmuştur.

Türkiye okullar arası Zeka Oyunları Şampiyonasında okulumuz 5. Ve 8. Sınıflarda Marmara Bölgesi 1.si olarak Ankarada düzenlenen Türkiye Finallerin de yarışmışlardır.

inegol kocatepe okulu  (19)

   8.Ulusal TALES Matematik yarışmasında okulumuzda dereceye giren öğrencilerimiz yarışmışlardır.

İlçemizde düzenlenen Matematik ve Türkçe Yarışması (İNEMAT)’nda toplam 11 madalya kazanarak en fazla madalya kazanan okul olmuştur. İlkokulumuz 3 altın 2 gümüş 1 bronz, Ortaokulumuz 2 altın 2 gümüş 1 bronz madalya almıştır."

inegol kocatepe okulu  (16)

Matematik Öğretmeni Emine Karabulut Güneş ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Levent Şanlı, İlimiz okulları arasında yapılan Akıl ve Zekâ Oyunları yarışmalarına İlkokul ve Ortaokul olarak takım halinde katıldıklarını söyledi. Yerel ve Ulusal alanda Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe Branşlarında yapılacak yarışmalar için takımlar hazırladıklarını belirtti.

inegol kocatepe okulu  (33)

  "Okulumuz 4-G sınıfı öğrencimiz Güler Gökçen Korkmaz, Darüşşafaka sınavını kazandı. Öğrencimizi, ailesini ve sınıf öğretmeni Kadir Nuri Kaya’yı tebrik ediyoruz."

inegol kocatepe okulu  (23)

Öğrencilerin İlgi Çeken Etkinlikleri

İngilizce Öğretmeni Tuncay Ünsal, Öğrencilerin doğayla iç içe olması bakımından İnegöl Belediyesi Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) ile beraber güzel etkinlikler yaptıklarını, yaptıkları kampa gelerek öğrencilerine destek olan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ a çok teşekkür ettiklerini söyledi.

inegol kocatepe okulu  (29)

Kocatepe Ortaokulu'nun bu başarılarının ardında yatan en büyük faktörlerden biri, özverili ve deneyimli öğretmen kadrosu ve yenilikçi eğitim anlayışıdır.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR