Emekli aylıklarına ek zam çalışmaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın bu akşam ya da yarın toplanması bekleniyor. Bu kritik zirvede, işçi emekli aylıklarına ek zam yapılması konusunda önemli kararların alınması planlanıyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda emekli aylığına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtmişti. Çelik, "Üzerinde çalışılıyor. Henüz karar verilmiş değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

1,8 Milyon İşçi Emeklisi Zam Alamamıştı

Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin zam oranı netleşmiş, emeklilerin alacağı zam yüzde 24,73 olarak hesaplanmıştı. Ancak zamların emeklilerin aldığı aylığı değil, kök aylığa yapılması nedeniyle milyonlarca emekli zam alamadı.

Örneğin, kök aylığı 8 bin lira olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamla aylığı bin 978 lira artışla 9 bin 978 lira oldu. Ancak maaşı 10 bin liraya tamamlandığından, Ocak ayından beri 10 bin lira alan emeklinin maaşında herhangi bir artış olmadı.

Kaynak: www.bloomberght.com