Kayseri İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, alışılmadık bir yetenekle öne çıktı. Mobilya atölyesinde CNC tezgahını kullanarak mobilya kesim ve birleştirme işlemi yapan bu öğrenciler, topluma katkıda bulunma hedefiyle yeteneklerini sergiledi.

AW055653_03

Özel Eğitim Öğrencilerinin Atölyedeki Başarısı

Öğrencilerden Etkinlik Hakkında Bilgiler

İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Abdullatif Ulucan, öğrencilerinin beceri eğitimi alarak iş hayatına katkıda bulunma hedefiyle bu etkinliğe katıldıklarını belirtti.

“Bu çocukların topluma kazandırılmasıyla alakalı bu çalışmalar çok kıymetli. Bu çalışmaların duyrulmasıyla beraber toplumda farkındalık oluşması gerçekleşecek. Bu çocuklarımız da aile ve iş hayatlarıyla bu toplumun içerisinde kaynaşacaklar.”

Müdür Ulucan, öğrencilerin bu tür etkinliklerle sosyalleşerek topluma daha aktif bir şekilde katılacaklarına inanıyor.

AW055653_06

İşletme Sahibinin Duyarlı Çağrısı

Atölye sahibi Musa Öztürk, bu projeye destek olmanın ötesinde, tüm iş adamlarına da özel eğitim gören öğrencilere fırsat tanıma çağrısında bulundu.

“Bizim derdimiz bu arkadaşlarımızı topluma kazandırmak. İş adamlarının da bu vesileyle bir öğrenci yetiştirmelerini istiyoruz.”

Musa Öztürk, özel eğitimli öğrencilerin topluma kazandırılmasının önemini vurgulayarak diğer işletme sahiplerini de destek olmaya davet etti.

Editör: Umut Gökdaş