İtalya, mevcut koalisyon hükümetinin ortaklarından Forza Italia'nın Lideri Silvio Berlusconi'ye veda etti. Ülkenin eski Başkanı Silvio Berlusconi, 12 Haziran'da 86 yaşında hayatını kaybetti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlusconi için İtalya'da yayımlanan Il Messaggero gazetesinde makale kaleme aldı.

"Dostum Berlusconi" sözleriyle başlayan makalede Erdoğan, Berlusconi ile ilk temaslarının 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra gerçekleştiğini anımsattı.

Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde, okuduğu bir şiirden dolayı siyasi yasaklı olduğunu ve Genel Başkan olduğu Parti'nin seçimden zaferle çıkmasına rağmen, siyaset yapma hakkının hukuksuz bir şekilde engellendiği hatırlattı.

Türkiye içerisinde birilerinin, "Bu garabeti normal gibi göstermeye çalışırken" dünyada buna ilk itiraz eden liderin Berlusconi olduğunu belirten Erdoğan’ın makalesi :

makale1

“Türkiye'ye çok büyük kıymet veren bir devlet adamı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO, G-20, G-8, Arap Birliği Zirvesi, Nükleer Güvenlik Zirvesi gibi uluslararası organizasyonlarda da sık sık görüştükleri ve kendisini Türkiye'de birçok defa ağırladığı Berlusconi'nin "dost" kavramının hakkını vermiş bir insan olduğunu, şahsi dostluklarının ötesinde kendisinin Türk milletini seven, sayan ve Türkiye'ye çok büyük kıymet veren bir devlet adamı olduğunu bildirdi.

Berlusconi ile görevden ayrıldıktan sonra beşeri bağlarını hep koruduklarını vurgulayan Erdoğan makalenin devamında,

makale2