Photo Gallery

Kuran'dan şifa: Bu sure size çok iyi gelecek: Felak Suresi

Felak suresinin anlamı, şifası, kimlere okunacağı konusunda Peygamber Efendimizin (s.a.v) tavsiyelerini dikkate alarak çok özel bir liste paylaşıyoruz.

Abone Ol

1-FELAK SURESİ:Felak suresinin anlamı, önemi, şifası, kimlere okunacağı konusunda Peygamber Efendimizin de (s.a.v) tavsiyelerini dikkate alarak çok özel bir liste paylaşıyoruz

2-MANEVİ KORUNMA VE ŞİFA: Felak Suresi İslam’da korunma, sığınma ve manevi şifa ayeti olarak bilinir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Felak Suresi'ni çeşitli durumlarda okumuş ve tavsiye etmiştir. İşte Felak Suresi’nin anlamı, önemi, şifası ve kime okunacağı ile ilgili bilgiler!

3- SİHİRDEN VE HASETTEN ALLAH’A SIĞINMAK: Öncelikle Felak Suresi'nin Anlamına bakalım. Felak Suresi, kötülüklerden, karanlıktan, sihirden ve haset edenlerin şerrinden Allah’a sığınmayı anlatan bir suredir. İşte surenin Türkçe meali:

4- FELAK SURESİ TÜRKÇE TERCEMESİ: 1. Ayet: "De ki: Sabahın Rabbine sığınırım." 2. Ayet: "Yarattığı şeylerin şerrinden." 3. Ayet: "Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden." 4. Ayet: "Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden." 5. Ayet: "Haset ettiği zaman haset edenin şerrinden."

5- FELAK SURESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR? Korunma duası: Peygamberimiz (s.a.v.), Felak ve Nas Surelerini "koruyucu sureler" olarak nitelendirmiştir. Bu sureler Allah’a sığınıp kötülüklerden korunma duasıdır. Günlük okumalar: Sabah ve akşam Peygamberimiz (s.a.v.) bu sureyi okurdu ve ashabına da tavsiye ederdi.

6- FELAK SURESİNİN ŞİFASI NEDİR? Ruhsal ve bedensel şifa: Felak Suresi, özellikle manevi hastalıklar, sihir, büyü ve nazardan korunma amacıyla okunur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Felak ve Nas Surelerini okumanın insanı kötülüklerden koruyacağını söylemiştir.

7- ALLAH’IN KORUMASI ALTINA GİRİN: Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki: "Felak ve Nas surelerini her sabah ve akşam okuyan kişi, Allah'ın koruması altında olur."

8- FELAK SURESİ KİMLERE OKUNUR? Çocuklar: Peygamber Efendimiz, torunları Hasan ve Hüseyin’e Felak ve Nas surelerini okuyarak onları koruma altına alırdı. Hasta olanlar: Manevi veya fiziksel rahatsızlıkları olan kişilere Felak Suresi okunabilir. Kötü enerjilerden ve nazardan korunmak için tavsiye edilmiştir.

9- MADDİ VE MANEVİ SIKINTISI OLANLAR: Sıkıntı yaşayanlar: Maddi ya da manevi sıkıntı içinde olan, karanlık düşüncelerden ve korkulardan kurtulmak isteyen kişilere Felak Suresi okunabilir.

10- FELAK SURESİ HAKKINDA PEYGAMBERİMİZİN TAVSİYELERİ: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Felak Suresi ile ilgili şu tavsiyelerde bulunmuştur: Sabah ve akşam okumak: Peygamberimiz (s.a.v.), Felak ve Nas surelerini her sabah ve akşam üç defa okumanın önemini vurgulamıştır. "Her sabah ve akşam üç defa Felak ve Nas surelerini oku. Bu seni kötülüklerden korur."

11- YATMADAN ÖNCE FELAK SURESİ OKU: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), yatmadan önce Felak ve Nas surelerini okuyarak ellerine üfler, sonra ellerini yüzüne ve vücuduna sürerdi. "Yatağına girmeden önce Felak ve Nas surelerini oku. Ellerinle yüzünü ve vücudunu meshet." (Buhari)

12- RUKYE OLARAK KULLANABİLİRSİN: Felak Suresi, rukye (manevi şifa) olarak da kullanılır. Peygamberimiz (s.a.v.), birine nazar ya da büyü yapıldığı düşünüldüğünde Felak ve Nas surelerini okumayı tavsiye etmiştir.

13-FELAK SURESİ HANGİ DURUMLARDA OKUNUR? Korku ve endişe anında: Manevi anlamda sıkıntı ve korku yaşayanlar için Felak Suresi okunarak Allah’a sığınılır. Nazar ve büyüden korunmak için: Kişi nazara ya da kötü enerjiye maruz kaldığında Felak Suresi ile korunabilir. Sabah-akşam korunmak için: Günlük hayatta her türlü kötülükten korunmak amacıyla bu sure sabah ve akşam okunur.