Hamas'a bağlı  Medya Ofisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının "temel insani yardımlarının" Mısır sınırından Gazze'ye girdiğini açıkladı.

refah sinir kapisi gazze

Gazze'nin Refah Sınır Kapısı İnsani Yardımlar İçin Açıldı. Bu olumlu gelişmenin arkasında ne gibi sebepler var ve ne kadar süreyle açık kalacak?

ABD Elçiliğinden Güvenlik Uyarısı

Refah Sınır Kapısı'nın Geçici Süreyle Açılacağı Duyurulmuştu. Bugün saat 10.00 itibari ile yardım araçlarının sınırdan geçmesine izin verilmeye başlandı.

gazze yardim (4)

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın yerel saatle 10.00'da geçici süreyle açılacağı yönünde bilgi aldıklarını duyurdu.

Bu açıklama sonrası , Gazze'nin insani yardımları için sınır kapısının açıldığı duyuruldu. Yardım kamyonları da sınırdan geçmeye başladı.

gazze yardim (1)

Karmaşık ve Düzensiz Durumlar Bekleniyor

Çok sayıda insanın Gazze'den ayrılmak istemesi nedeniyle sınırın iki tarafında da karmaşık ve düzensiz bir durumun yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunan ABD Elçiliği, vatandaşlarını bilgilendirme sözü verdi.

ABD Vatandaşlarına Özel Güvenlik Uyarısı

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği,

"durumun istikrarsız ve değişken olmaya devam ettiğini, güvenlik ortamının tahmin edilemez olduğunu"

belirterek, sınıra ilerleme ya da buradan geçme kararını alırken vatandaşlarından kişisel güvenlik ve emniyetlerini kendilerinin değerlendirmesini istedi.

gazze yardim (2)

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın insani yardımlara açıldığını duyurdu .BM'ye ait insani yardım araçlarının sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi.

İsrail Ordu Sözcülüğünden Henüz Bir Yanıt Yok

AA muhabiri, İsrail ordu sözcülüğünden konuya ilişkin henüz bir yanıt alamadığını bildirdi. Sınır kapısının açılmasıyla ilgili detaylar ve süreç hakkında bilgi bekleniyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR