Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı bir kılavuz kitap ve ilgili videolar hazırladı. Bu girişimle, "çatlak patlak", "istop", "çömlek" gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları okul bahçelerine geri dönüyor. Bu hamle, çocukların gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra kültürel mirasımızı yaşatmayı amaçlıyor.

Eğlenceli ve Öğretici 100 Geleneksel Oyun

MEB, çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak ve sosyal becerilerini geliştirecek 100 geleneksel oyunu belirledi. Bu oyunların kuralları, nasıl oynandıkları ve gereken materyaller kılavuz kitap ve videolar aracılığıyla öğrencilere sunuluyor.

Bakan Tekin, bakanlığın hazırladığı yeni bir çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi ve yaşama dahil edebilmesi amacıyla mesai arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle hazırladığı oyun kitabımızı sizlere sunuyoruz. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu değerli çalışmanın çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Paylaşımına Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu" isimli kitapta yer alan oyunlara ilişkin görselleri ekleyen Tekin, şunları kaydetti:

"Çocuk oyunları, en etkili öğrenme ve gelişme aracıdır. Oyun sırasında çocuk birçok şeyi dener, dış dünyayı keşfeder, insanları gözlemler, kuralları öğrenir, sınırları kavrar, insanlarla iletişim kurmayı öğrenir, temel becerilerini geliştirir, özelliklerini fark eder ve kendini geliştirir. Bu nedenle çocuk oyunlarıyla büyüyen evlatlarımız kendisini ifade etme becerisi kazanır. Oyun oynayarak, yeni bilgiler öğrenerek, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta geçirmenizi dilerim."

Editör: Fırat Çelik