Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan dönen koyun olayının ardından, şimdi de dönen tırtıllar gündem oldu. İlk olarak birkaç koyunun başlattığı ve sonrasında tüm sürünün katıldığı bu dönüş hareketi, şimdi tırtıllarda da gözlemleniyor.

Sosyal Medyada Viral Olan Görüntüler

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, tırtılların durmaksızın daire çizerek döndükleri görülüyor. Bu gizemli davranış, hayvan davranışlarına dair soruları beraberinde getiriyor.

Spekülasyonlar ve Teoriler

"Hayvanların frekanslar aracılığıyla yönlendirildiği" ve "psikolojik nedenler" gibi çeşitli teoriler ortaya atılıyor, ancak tırtılların sürekli dönmesinin nedeni hala bilinmiyor.

Koyunların Dönüş Hareketinin Arkasındaki Gerçek

Tirtil 6289

Önceki Olayın Çözümü

12 gün boyunca durmadan dönen koyunların sırrı, Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell tarafından açıklığa kavuşturuldu. Bell, koyunların fiziksel sağlığının iyi olduğunu ancak psikolojik olarak etkilendiklerini belirtti.

Profesör Bell'in Açıklamaları

"Koyunlar, dar alanda kaldıkları için öfkeyle bu hareketi yapıyor olabilirler. Bu sürü psikolojisiyle başlayıp devam eden bir eylem olabilir." - Profesör Matt Bell

2E536A48Esrarengiz Olay 12 Gun Boyunca Donen Dev Koyun Surusunun Saglik Kontrolu Yapildi 1668802176 8395

Editör: Umut Gökdaş