Gürsu Belediyesi ARGE Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilçenin tarımını dönüştürecek GÜRTAM projesi, meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında, "Sıfır Atıktan Sürdürülebilir Tarıma: Kumlukalan Siyah Altın Projesi," Avrupa Birliği'nden aldığı 103.55 Euro hibe desteğiyle önemli bir başarıya imza attı. Bu proje, soğuk hava depolarından çıkan atık meyve ve sebzelerin, kurulacak kompost makinesi sayesinde organik gübreye dönüştürülmesini sağlayacak.

Genç Gazete Tarım

Kumlukalan Siyah Altın Projesi, sadece çevre dostu uygulamalarla dikkat çekmekle kalmayıp, aynı zamanda tarımda verimliliği artırmayı ve doğal döngüyü desteklemeyi hedefliyor. Proje sayesinde, kimyasal gübre kullanımı azalacak, toprak kalitesi yükselecek ve organik tarım uygulamaları yaygınlaşacak. Bu projeyle birlikte, Gürsu Belediyesi'nin tarım vizyonu genişliyor ve kooperatifçilik anlayışına yeni bir bakış açısı getiriliyor.

Genç Gazete Gürsu Tarım-1

Gürsu Belediyesi’nin "Kumlukalan Siyah Altın Projesi" Avrupa Birliği'nden hibe desteği kazanarak, ilçenin tarımında önemli bir adım atılmasını sağladı. Bu projeyle birlikte, akıllı tarım ve yeşil dönüşüm uygulamaları da hayata geçiriliyor. Aynı zamanda, Gürsu'da modern tarım yöntemlerinin pilot uygulamaları başlatıldı. Gelecek yıllarda, ilçede daha sürdürülebilir ve verimli bir tarım sistemine geçiş sağlanması bekleniyor.

Osmangazi'de Güvenlik Artıyor: Metruk Binalar Tek Tek Yıkılıyor Osmangazi'de Güvenlik Artıyor: Metruk Binalar Tek Tek Yıkılıyor

Genç Gazete Gürsu Tarım 2

2024 yılında, Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına başlatılan "Topraktan Sofraya Tarımsal Değerin Artırılması" projesi ile ilçede modern kasa imalatı ve yeni nesil MAP paketleme tesisi kuruldu. Gürsu Belediyesi, ayrıca Bursa Teknik Üniversitesi Teknoparkı ile iş birliği yaparak Akıllı Sulama Sistemi, Tarla ve Sera Takip Sistemi gibi projeleri de hayata geçiriyor. Bu projeler, ilçenin tarımda öncü bir bölge olmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: BÜLTEN