Diyanet İşleri Başkanlığı, gelecek yıl hac ibadetini yerine getirmek isteyenlerin kayıt yenileme başvurularını geçtiğimiz günlerde tamamladı. Başvuru sürecinin ardından kur takvimine çevrildi. Her yıl Diyanet tarafından ön kayıtlar yapılarak, ardından hac kurası çekimi gerçekleştiriliyor. Peki, hac kurası ne zaman çekilecek?

Hac Kuralları Ne Zaman Çekilecek 2025 Diyanet Hac Kura Çekiliş Tarihi Açıklandı! (3)

Kura Çekimi Ne Zaman?

2024-2025 hac kuralarının çekileceği tarih açıklandı. Buna göre hac kuraları 31 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Hacı adayları, kura çekilme sonucu kutsal topraklara gitme hayallerine bir adım daha yaklaşacaklar.

Hac Kuralları Ne Zaman Çekilecek 2025 Diyanet Hac Kura Çekiliş Tarihi Açıklandı! (2)

Kura Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek hac kura çekiminin sonuçları, aynı gün içerisinde e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Hacı adayları, TC kimlik numaraları ve şifre sistemleriyle giriş kura yapılarak öğrenilebilecekler.

Hac Kuralları Ne Zaman Çekilecek 2025 Diyanet Hac Kura Çekiliş Tarihi Açıklandı! (4)

2025 Hac Takvimi Hakkında Açıklamalar

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2025 hac takvimiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı. 13 Ocak 2025 tarihinde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından düzenlenen Büyük Hac Kongresi'nin başlamasında Bircan, "Bunun ardından 2025 haccında kullanacağımız oteller, hizmet verecek otobüs firmaları ve Arafat’ta hizmet verecek şirketlerle görüşmelerimizi yapacağız. Mayıs ayının ilk günleri itibarıyla 2025 haccının ilk startını vermiş olacağız."  ifadelerini Kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi