Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "cezasızlık" durumundan cesaret alarak soykırım eylemlerini sürdüreceğini vurguladı ve adil, kalıcı bir barış için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Filistin’deki gelişmeler ve Orta Doğu’da artan gerilim üzerine toplandı. Bu kritik toplantıda konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın yayılmadan durdurulması gerektiğini vurgulayarak, İsrail’e karşı acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca Fidan, bölgedeki çatışmaların sadece Filistin ve İsrail için değil, tüm dünya için tehlike oluşturduğunu belirtti.

Bm Personeline Hamas Soruşturması Çok Sayıda Ülke Yardımları Durdurdu

BM’ye adil bir barış için çağrı yapıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada, "Adil ve kalıcı bir barış için hep birlikte çalışmalıyız" diyerek, uluslararası toplumu bu konuda daha aktif olmaya davet etti. İsrail'in saldırılarına karşı alınacak somut adımların önemine değinen Fidan, Filistin halkına insani yardımların engellenmeden ulaştırılması gerektiğini de vurguladı.

Genç Gazete Lübnan, Gerilimi Bmgk'ya Taşıdı

Netanyahu'nun soykırım eylemleri sürüyor

Fidan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, uluslararası toplumdan gelen baskı eksikliği nedeniyle soykırım eylemlerine devam ettiğini ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi'nin bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca İsrail’in, Gazze'deki saldırılarını durdurmadığı sürece bölgede barışın sağlanamayacağını dile getirdi.

"Netanyahu, kendisine tanınan cezasızlıktan cesaret alarak, soykırım eylemlerini sürdürüyor. Uluslararası toplumun bu duruma karşı acilen harekete geçmesi şart."

Hamas Lideri Heniyye'ye Yönelik Suikastta İran, Abd Ve İsrail'i Suç Ortağı Mı

İsrail'in saldırıları bölgesel istikrarı tehdit ediyor

Fidan, Netanyahu’nun ve köktendinci ortaklarının bölgedeki istikrarı bozduğunu belirterek, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bölgedeki tansiyonun daha fazla yükselmeden düşürülmesi için uluslararası toplumun bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'daki Protestoda İsrail Askerleri Tarafından Vuruldu

BM’nin sorumluluğu hatırlatıldı

Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası barışı ve güvenliği koruma sorumluluğuna işaret ederek, şu ana kadar İsrail'e karşı alınan kararlarda başarısız olunduğunu vurguladı. "Silah ambargosu ya da zorlayıcı tedbirler uygulanmadı," diyerek Konsey’i eleştirdi.

Genç Gazete İsrail Başbakanı Açıkladı Gazze Şeridi'nde Askeri Operasyon Hazırlığı

Guterres’ten İsrail’e çağrı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgallerine son vermesi gerektiğini belirtti. "Bir tarafın ihlalleri, diğer tarafın ihlallerini haklı çıkarmaz" diyerek, İsrail’in insani yardım görevlilerine yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini söyledi.

Genç Gazete İsrail Başbakanı Açıkladı Gazze Şeridi'nde Askeri Operasyon Hazırlığı1

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA