İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlayan ve ihmalleri nedeniyle ölümlerine yol açan bir çeteye yönelik hazırlanan iddianame, şok edici detaylar içeriyor.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (3)

Bu hastanelerde tedavi gören bebekler ve diğer hastalar, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından ruhsatları iptal edilen özel hastanelerden kamu hastanelerine sevk edildi. Görüntülerde, bebeklerin kuvözde nakledilmesi ve bir yaşlı hastanın sedyeyle çıkarılması kameralara yansıdı.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (1)-3

Hastanelerin ruhsatları iptal edildi

İstanbul ve Tekirdağ’daki anlaşmalı hastanelerde gerçekleşen ihmallerin ardından, ruhsatları iptal edilen bu hastaneler kapatılmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da 9, Tekirdağ’da 1 hastanede tedavi gören hastaları hızlı bir şekilde kamu hastanelerine yönlendirdi. Bu süreçte özellikle yenidoğan bebeklerin güvenli bir şekilde nakledilmesi büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildi.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (15)

Hastaların sevk edilme anları kaydedildi

Sevk işlemleri sırasında hastaların ve bebeklerin nakledilme anları cep telefonlarıyla kaydedildi. Özellikle Esenyurt’ta bulunan Özel Reyap Hastanesi’ndeki hastaların sevk işlemi büyük ilgi gördü. Görüntülerde bebeklerin kuvözde nakledilmesi dikkat çekerken, yaşlı bir hastanın da sedye ile çıkarıldığı anlar kameraya yansıdı.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (13)

Baba, yoğun bakımda bebeğini kaybetti

2021 yılında bebeğini Esenyurt'taki Reyap Hastanesi'ne sevk ettiren Cemil Imrak, çocuğunu başka bir hastaneye götürmek istemesine rağmen kendisine "Bebeğiniz yolda ölebilir" denildiğini ifade etti. Baba, hastanede yaşanan süreç boyunca kendisinden elden 5 bin lira talep edildiğini ve bebeğinin günler sonra vefat ettiğini belirtti.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (14)

"Bebeğimiz kötüye gidiyordu, başka hastaneye götürelim dedik. Bize ‘yolda ölebilir’ dediler. O an elimiz kolumuz bağlandı. Bebeğimizi kaybettik."
Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (12)

Baba Cemil Imrak, "Bizi başka bir hastane Reyap Hastanesine yönlendirdi. Buraya geldi bebeğimiz 2-3 gün kaldı. 3'üncü günde Fırat Sarı ‘bebeğin durumu iyi' dedi. 4'üncü günde kötüye doğru gidiyor dediler. Bizi çağırdılar ve ‘kaybedebiliriz ama hayata da tutunabilir' dediler. Bizden 5 bin lira para talep ettiler. Kalp doktoru gelip kontrol edecek dediler. Parayı elden verdik. Kalp doktoru demiş ki kalpte sorun yok ama damarlarda gezmiyor kan demiş. Damarların tıkalı olduğunu kanın gezmediğini söylediler. Gerekiyorsa başka hastaneye götürelim elimizden geleni yapalım dedim. Bana, ‘biz burada elimizden geleni yapıyoruz. Buradan götürürseniz yolda da kaybedebiliriz' dediler. Bebeğimiz ölür korkusunu verdiler bize. Bebek burada kaldı aradan 4-5 gün geçti. Bizi aradılar ve bebeğiniz vefat etti başınız sağ olsun dediler. Bebek solunum zorluğu çektiği için burada kuvözde kalacaktı. Bebeğim burada vefat etti. Hakkımı helal etmiyorum. Ben sonuna kadar hakkımı savunacağım” dedi.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (9)

Cemil Imrak, yaşadığı bu büyük acının ardından hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti ve hastane yönetimini ihmalle suçladı. Baba, yapılan yanlışların bedelinin çok ağır olduğunu ve hakkını helal etmediğini söyledi.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (7)-1

Hastanelerdeki ihmaller ve haksız kazanç düzeni

İddianamede yer alan bilgilere göre, çete anlaşmalı hastanelere yönlendirilen hastalar üzerinden haksız kazanç sağlıyordu. Bu süreçte ihmaller nedeniyle birçok bebek hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, olayın üzerine giderek bu hastaneleri kapatırken, bebekler ve diğer hastalar güvenli bir şekilde kamu hastanelerine nakledildi.

Genc Gazete Hastanelerde Üstlenen Bebek Katilleri Yenidoğan Çetesi (8)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA