Erzincan’ın Sazlıpınar köyünde yaşayan 25 yaşındaki Mert Yılmaz, modern teknolojiyle geleneksel çobanlık mesleğini birleştirerek sürüsünü korumayı sürdürüyor.

Yıllar önce şehir hayatını terk ederek köyüne dönen Yılmaz, bu kez kurtların saldırısına dronuyla engel oldu. Koyun sürüsüne pusu kurmaya çalışan iki kurt, Yılmaz’ın farkında olmadan kaydettiği anlarla sosyal medyada yankı uyandırdı.

Genc Gazete  Dron Kullanan Çoban (1)-1

Çobanlık ve teknoloji birleşti

Köy hayatını tercih eden Mert Yılmaz, şehirdeki üniversite eğitimini sadece bir gün sürdürebildikten sonra köyüne geri dönme kararı aldı. Yıllardır hayvancılıkla uğraşan ve aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılık yapan Yılmaz, sosyal medya üzerinde paylaştığı fotoğraf ve videolarla büyük ilgi gördü. Bugün, sosyal medya hesaplarında 500 binden fazla takipçisi bulunan Yılmaz’ın videoları milyonlarca kişi tarafından izleniyor.

Mert Yılmaz dron teknolojisiyle kurtlara pusu kurdu

Sürüsünü gözeten Mert Yılmaz, teknolojiyi kullanarak çobanlıkta yeni bir çığır açtı. Kurtların yaylada otlayan koyunlara pusu kurmaya çalıştığı anları fark eden Yılmaz, dronunu kullanarak onları yakından takip etti. Kurtlar, koyun sürüsüne saldırmaya hazırlanırken Yılmaz’ın dronuyla anbean görüntülendi.

Kurtlar fark etmeden plan yapmaya çalıştı

Yaylada başlarındaki çobanın boşluğundan faydalanarak koyun sürüsüne yaklaşmaya çalışan iki kurt, yakalanmadan saldırılarını planlıyordu. Ancak Yılmaz’ın dronunun onları izlediğinden habersizlerdi. Kurtların sinsi pusu planı, dronun kameralarına yansıyan görüntülerle başarısızlıkla sonuçlandı.

Genc Gazete  Dron Kullanan Çoban (2)

Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı

“Yıllardır hayvancılık yapıyorum, ama böyle bir olay daha önce yaşamamıştım. Dron teknolojisi sayesinde sürümü ve koyunlarımı güvenle koruyabiliyorum.” – Mert Yılmaz

Mert Yılmaz’ın kurtlarla olan bu mücadelesi, sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntüler milyonlarca izlenmeye ulaşırken, Yılmaz’ın dronla çobanlık yapma yöntemi de birçok kişiyi etkiledi. Kurtların saldırı girişimi, Yılmaz’ın zekası ve teknolojiyi kullanma becerisi sayesinde engellendi.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA