Asayiş

Hep aynı hikaye ama yine de kandırıyorlar: “Adınız terör soruşturmasında geçiyor”

Ankara merkezli 7 ilde yapılan operasyonda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve vatandaşları dolandıran şebekeden 17 kişi gözaltına alındı.

Loading...

Abone Ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak “Adınız terör soruşturmasında geçiyor” yalanıyla dolandırıcılık yapan bir çeteyi tespit etti.

İki ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Ankara merkezli İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 17 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9’u tutuklandı, 8’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dolandırıcılar “terör soruşturması” yalanıyla vatandaşları ağına düşürdü

Şebeke üyeleri, kurdukları planla vatandaşları korkutarak kandırdı. Telefonla aradıkları kişilere isimlerinin terör soruşturmasına karıştığını söyleyip, paralarının ve hesaplarının güvenlik altına alınması gerektiğini iddia ettiler.

Bu yalanlarla birçok kişiyi kandıran dolandırıcılar, mağdurlardan yüklü miktarda para talep etti. Şüphelilerin “hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi” gibi korkutucu ifadelerle kurbanlarını tuzağa düşürdüğü öğrenildi.

Şüpheliler parayı elden ele devretmiş

Çetenin dikkat çekmemek için aldıkları parayı sık sık elden ele devrettiği ve farklı araçlarla taşıyarak izlerini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Operasyonda, dolandırıcılık sırasında kullanılan çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. Zanlıların çağrı merkezi gibi organize çalışarak mağdurları tek tek arayıp dolandırdıkları tespit edildi.

Operasyonun detayları açıklandı

Ankara Emniyeti'nin yaptığı geniş çaplı operasyon sonucunda, dolandırıcılık şebekesinin çökertildiği açıklandı. 17 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

9 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolandırıcılık faaliyetinde kullanılan tüm dijital cihazlar ve sahte kimliklerle ilgili de inceleme başlatıldı.

“Zanlılar, aradıkları kişilere 'adınıza hesap açıldı' gibi yalanlar söyleyerek büyük miktarda para talep etti. Operasyonla bu dolandırıcılık zinciri kırıldı.”

Vatandaşlar uyarıldı

Emniyet yetkilileri, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyararak, telefonla kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Böyle bir durumda vatandaşların vakit kaybetmeden polise başvurmaları ve herhangi bir ödeme yapmamaları istendi.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!