Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının genişlemesi halinde buna karşılık ciddi sonuçların olacağı konusunda uyarıda bulundu. Kasım, ABD merkezli NBC News'e yaptığı açıklamalarda, İsrail'i 'saldırgan' olarak nitelendirdi ve Hizbullah'ın Gazze'deki baskıyı azaltma amacını vurguladı. Ayrıca, ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine yapılan saldırılara atıfta bulunarak, "Direniş Ekseni" üyelerinin ABD'ye karşı harekete geçtiğini ifade etti.


Hizbullah'ın İsrail'e Uyarısı

Naim Kasım, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını artırması halinde bunun 'ciddi sonuçları' olacağını belirtti. Kasım, İsrail'i Gazze üzerindeki baskıyı azaltmaya yönlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.


ABD'ye Karşı Direniş Ekseni

Kasım, ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine yapılan saldırılar hakkında konuştu ve bu saldırıların, 'dur mesajı' prensibiyle gerçekleştiğini belirtti. Bu eylemlerle ABD'nin bölgedeki varlığına ve politikalarına tepki gösterildiğini ifade etti.


Hizbullah'ın Filistin Savunusu

Kasım, Hizbullah'ın Filistin halkını ve bölgeyi destekleme hakkını savundu ve ABD ile dünya toplumlarının İsrail'in sivil ve çocuklara yönelik saldırılarına nasıl destek verdiklerini eleştirdi.


Bölgesel Çatışma Uyarısı

Hizbullah lideri, İsrail ve ABD'nin devam eden saldırgan politikalarının bölgede daha büyük olumsuz etkilere ve tam bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.