Rasim Ozan Kütahyalı Bolu’da Gözaltına Alındı, Adliyeye Sevk Edildi Rasim Ozan Kütahyalı Bolu’da Gözaltına Alındı, Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, reklam firması sahibi Kaan Ketenci hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin çalışmaları sonucunda, Ketenci'nin KKTC'de olduğu tespit edildi. Yerinin belirlenmesi üzerine KKTC polisi ile iş birliği yapılarak düzenlenen operasyonda Ketenci gözaltına alındı ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye iade edildi.

Kaan Ketenci'nin Suçlamaları ve İfade Süreci

Gözaltına alınan Kaan Ketenci, İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirilerek sorguya alındı. Ketenci, "suç örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve yolsuzluk" suçlarından ifade verecek. Polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Ketenci, soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek.

İBB İştiraklerine İlişkin Diğer Gözaltılar ve Soruşturmalar

İBB iştiraklerinden yüklü miktarda ihale alan Emrah Bağdatlı, Kültür A.Ş.'den usulsüz ihaleler alan Merthan Açıl ve diğer firari şüphelilerin yakalanması için de operasyonlar devam etmektedir. Bu kapsamda, İBB'nin eski Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da içinde bulunduğu usulsüz inşaat işlemleriyle ilgili soruşturmalar sürdürülmektedir.

Kaynak: İHA