1- Süt Verimi ve Hayvan Duruş Hastalıkları Takip Sistemi: VERSA!

Lise seviyesindeki 3 öğrencinin geliştirmiş olduğu bu projeyi değerli yapan en önemli şeylerden biri de aynı kategorideki üniversite projelerinden bile daha faydalı ve kullanılabilir olması.

Diyarbakır'da Narin Güran Davasında Tahliye Talebi Diyarbakır'da Narin Güran Davasında Tahliye Talebi

Söz konusu projeyi geliştiren küçük mucitler yazılım ve prototipi tamamiyle kendileri geliştirmişler, Kendilerinden projeyle ilgili bilgi alma aşamamda çıkan ufak bir aksiliği çözerken ki pratiklikleri de bunu doğrular nitelikteydi.

Yaptıkları uygulamalı prototip ile bir ahırda bulunan ineklerin hasta olup olmadıklarını otomatik olarak tespit edebiliyor ve hastalıklı inekleri uygulama üzerinden veterinere yönlendirebiliyor. Ayrıca her bir ineğin verdiği günlük süt mikdarını uygulama sayesinde otomatik olarak kaydedip ineklerin verimlilik oranlarına göre sıralamasını çıkartabiliyor.

İneklerin üzerine koydukları çipler vasıtasıyla uygulamanın inekleri isimleriyle tanımasını da sağlamışlar. Tarım Teknolojileri Projelerini gezerken dikkatimizi çekmeyi başaran projelerin başında gelen bu çalışmayı yapan liseli kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.

2-Tarım İçin Akıllı ve Elektrikli El Arabası!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin üretmiş olduğu bu resimde gördüğünüz 3 tekerlekli elektrikli el arabası 800 Watt 48 Volt özelliklerinde bir elektrikli tahrik sistemine sahip. Tek bir düğmeye dokunuşla kasası elektrikli pistonla kalkıp inebilen aracın dreksiyon kısmı koltuğuyla birlikte tersine dönerek kasayı önünüze alacak vaziyette sürmenize de olanak sağlıyor.

3- Otonom Mars Araçları!

Engebeli arazilerde savaş, casusluk vb. amaçlarla kullanılmak için tasarlanan bu 1mt ölçülerindeki otonom robotlar ilgi çekmekle birlikte çok sayıda aynısından yapıldığından dolayı herhangi bir yapan ekipten veya okuldan özel olarak bahsetmiyoruz. Çok uzak olmayan bir zamanda ordumuzun gözbebeği haline geleceği muhakkak.

4- Dikey İniş-Kalkış Özelliğine Sahip SİHA: SARSILMAZ!

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin belediye ile işbirliği içersinde yaptığı bu araç motorlu ve silahlı bir VTOL araç. Yani dikey iniş kalkış yeteneğine sahip. Araç, şimdilik 30-35 dakika uçuş süresi sunuyor.

Çok başarılı başka projeler illaki vardır. Ancak 2 gün boyunca gezebildiğimiz kadarıyla gözümüze çarpan insanlığa yararlı olabilecek önemi fazla olan bazı projeleri paylaştık. Hepsini gezebilmeyi ve yayımlamayı çok isterdik ama böylesine muhteşem bir festival için belirlenen gün sayısı yetersiz geliyor malesef.