Bursa

İnegöl 3. Etap TOKİ'de okul unutuldu mu?

Okulların açılmasına çok az bir süre kala okulu yapılmayan İnegöl 3. Etap Toki'nin okul ihtiyacının nasıl çözüleceği halen merak konusu.

Abone Ol

3. TOKİ yapıldı ama okulu yok. Okul bu alanda planlanmış değil. Alınan duyumlara göre Hacı Sevim Yıldız kampüsünde bir bina ayarlanacak ve öğrenciler 3. Etap Toki'den buraya taşınacak.

İLKOKUL VE LİSE AYNI BİNADA MI OLACAK?

Daha önce eğitimcilerden alınan duyumlara göre yaptığımız haberde milli eğitim müdürlüğünün Hacı Sevim Yıldız 3'ü başka bir binaya taşımayı ve 3. Etap Toki için bu binada bir ilkokul açılmasının düşünüldüğünü yazmıştık.

Alınan bir başka duyuma göre de yine Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsündeki iki tane binanın birer katının ilkokul için boşaltılacağı konuşulmaktadır.

Görüşlerini aldığımız eğitimciler soruyor: “Bu durumda 3. Etap Toki için açılacak okullar ile Hacı Sevim Yıldız'daki okullar aynı binada olacaklar. Yani aynı binada iki ayrı okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri olacak. Üstelik ilkokul öğrencileri ile lise öğrencileri aynı binada olacak. Bu her iki okul için de problem demektir.”

“Ayrıca ellerinden birer katı alınmış olan meslek liselerinin kalan derslik sayıları kendilerine yetecek mi? Bilindiği gibi meslek liselerinde atölye ve meslek dersleri için sınıflar iki gruba bölünerek ders işlenmek zorundadır. Birer katı ilkokul ve ortaokula verilen Hacı Sevim Yıldız Liseleri için yeteri kadar derslik olacak mı?”

3. ETAP TOKİ'YE PREFABRİK DE OLSA BİR OKUL İNŞA EDİLEMEZ MİYDİ?

Veliler soruyor: “3. Etap Toki için prefabrik bir okul yapılamaz mıydı? Her fırsatta siyasilerin ve yöneticilerin 40 tane ilden büyük olmakla, sanayileşmiş olmakla ve zenginliğiyle övündükleri İnegöl, 3. Etap Toki için Ertuğrul Gazi Mahallesinde kozluca yolunda bulunan Akşemsettin İlkokulu gibi bir okulu hemen yapamaz mıydı? Bunun önündeki engel nedir? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 3. Etap Toki için verdiği talimat ne oldu?”

"HACI SEVİM YILDIZ EĞİTİM KAMPÜSÜ YERİNE 1. ETAP TOKİ OKULLARINA TAŞINMASI DAHA MAKUL VE MANTIKLI OLUR"

Görüşlerini aldığımız velilere göre: “Düşünülmesi gereken çözüm öğrencilerin Hacı Sevim Yıldız Kampüsü'ne değil 1. ETAP TOKİ okullarına taşınmasıdır. Öğrenciler zaten Hacı Sevim Yıldız Kampüsüne de taşımayla gelecekler. 1. Etap Toki okulları Hacı Sevim Yıldız Kampüsüne çok yakın. O zaman öğrencilerin 1. Etap Toki okullarına taşınmaları daha mantıklı bir çözüm olur. Öğrenciler kendi akranlarıyla aynı binada, aynı sınıf ve bahçelerde eğitim görmüş olur ki daha az sorunla eğitim öğretim süreci yürütülebilsin.” 

İNEGÖL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Haber merkezimiz velilerin ve eğitimcilerin görüşlerini aldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Haber Merkezimizle şu bilgileri paylaştı:

     “ İnegöl İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzce İnegöllümüzün eğitim ortamlarını en üst düzeye çıkarmak için kısa orta ve uzun vadede gerçekleştirmek istediğimiz planlamalarımız aşağıda sunulmuştur. Kısa vadeli planlama kapsamında;

“Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü içerisinde bulunan Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan kız öğrenci pansiyonunun öğrencilerin uygulama pratikleri yapacakları kendilerini geliştirmeleri ve İnegöl ilçesinin kamu misafirhanesi olan öğretmen evinin yetersiz kalması sebebiyle 40 odalı 100 yataklı bir Uygulama Otelinin açılaması için gerekli ödenek tahsisi bakanlık tarafından yapılmıştır.,”

“Yeni Yapılan 3. Etap TOKİ Bölgesindeki ilkokul ve ortaokul ihtiyacının öncelikli olarak giderilmesi adına Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ortaokulu açılacaktır. Açılacak olan ortaokul bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde açılması planlanan beş okuldan birisi olma özelliğini taşımaktadır. Okulumuz bölgesel ön kayıt almaya başlamıştır.”

“Yeni Yapılan 3. Etap TOKİ Bölgesindeki ihtiyaç analizi sonucunda talep edilen bağımsız ilkokul Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü içerisinde bulunan Hacı Sevim Yıldız- 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 8 derslikli bir ilkokulun 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayacaktır.”

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!