İnegöl’ün Akhisar Mahallesi’nde yetersiz kalan altyapı, mahalle sakinlerini zor durumda bırakıyor. Yağmur yağdığında ortaya çıkan su baskınları, evlerine su giren vatandaşları çaresiz bırakıyor.

Whatsapp Image 2024 07 11 At 13.30.58 Gencgazete

BUSKİ'den İlgisiz Tavırlar

Evlerindeki suyu çıkarmak için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar, BUSKİ yetkililerinin ilgisiz tavırlarıyla karşılaştı. Vatandaşlar, "Öğle molasındayız, daha sonra arayınız" şeklinde cevap almaları üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Altyapının yetersizliği her yağmur yağdığında gün yüzüne çıkarken, evlerine su dolan vatandaşlar mağdur oluyor.

WhatsApp hattımıza gelen ihbarda, Akhisar Mahallesi’nde bulunan sokakta meydana gelen taşkın sonucu evlere su dolduğu aktarıldı. Yetkililerin umursamaz tavırları ise vatandaşları çileden çıkardı.

Whatsapp Image 2024 07 11 At 13.13.12 Gencgazete

BUSKİ’ye çağrıda bulunan Akhisar Mahallesi sakinleri, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Mağduriyetlerin birçok evde yaşandığı mahallede, taşan altyapı nedeniyle vatandaşlara maddi ve manevi zarar geldiği bildirildi.

Yetkililerin duruma müdahalede bulunmaması nedeniyle, mahalleli kendi işlerini kendileri görmeye çalışıyor. Bu durum, vatandaşların mağduriyetini daha da artırıyor.

Whatsapp Image 2024 07 11 At 13.10.51 Gencgazete

Vatandaş Ne İstiyor?

Mahalleli sokaklarının üst tarafına gider mazgalı yapılmasını, TOKİ'den gelen altyapıdan kaynaklı mahallede sürekli oluşan su baskınının önlenmesini talep ediyor.

Yetkililerin biran önce harekete geçmesini isteyen vatandaşlar, bu durumun çözüme kavuşmasını istiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ