Öğretmen Recep Doğan

Recep Doğan, 01.01.1943 tarihinde İnegöl Çavuşköy'de doğdu. İlkokul eğitimini köyünde tamamladıktan sonra, altı yıl boyunca Arifiye Köy Enstitüsü'nde ortaokul ve lise eğitimi aldı.

İlk görev yeri Nevşehir'di ve burada üç yıl öğretmenlik yaptı. İki yıl süren Çamlıhemşin'deki öğretmenlik görevinden sonra 1966-67 öğretim yılında İnegöl-Boğazköy'e atandı ve burada dokuz buçuk yıl görev yaptı.

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (6)

İnegöl İlçe İlköğretim Müdürü oldu

Altıeylül İlkokulu'nda öğretmenlik, Sinanbey İlkokulu'nda ise müdürlük yaptı. 25 Haziran 1979 tarihinde İnegöl İlçe İlköğretim Müdürü oldu. Recep Doğan, eğitim alanında gösterdiği başarılarla tanındı ve birçok projede yer aldı.

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (2)

Öğretmenlere Köy İncelemesi yaptırdı

Recep Doğan, İnegöl Memurları Yardımlaşma Kooperatifi Başkanlığı ve İnegöl Öğretmenler Yapı Kooperatifi Yöneticiliği gibi önemli görevlerde bulundu.

1981 yılında Atatürk'ün Doğumu'nun Yüzüncü Yılı Komitesinin faaliyetlerini yürüttü. Ayrıca, köylerde görev yapan öğretmenlere "Köy İncelemesi" adı altında 83 köyün tarihi ve jeopolitik incelemesini yaptırarak Emek Gazetesi'nde yayınlattı.

"Eğitim, toplumun en önemli yapı taşlarından biridir ve bu taşı sağlam kılmak biz öğretmenlerin görevidir." - Recep Doğan

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (4)

İlçe Milli Eğitim müdürü iken de üniversite okumaya devam etti

04 Şubat 1985 tarihine kadar İnegöl İlçe İlköğretim Müdürlüğü görevini sürdürdü. Görev süresi boyunca, Çanakkale Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü tamamladı. Mayıs 1991'de İlçe Kaymakamı Fevzi Çobanoğlu'nca oluşturulan İnegöl Milli Eğitim Vakfı'nın kurucu yöneticisi oldu.

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (3)

Çavuşköy'e defnedildi

12 Mart 1995 tarihinde DSP İnegöl İlçe Başkanı olarak atandı ve üç buçuk yıl bu görevi sürdürdü. 1995-99 yılları arasında Meyve Üreticileri Birliği Başkanlığı yaptı. Recep Doğan, İnegöl'de yaşamını sürdürdü ve topluma hizmet etmeye devam etti.

Recep Doğan, eğitimci, yönetici ve toplum adamı olarak İnegöl'e ve çevresine büyük katkılar sağlamış bir isimdir. Onun yaşamı, eğitime ve topluma adanmışlıkla dolu bir hikayeyi barındırır.

Öğretmen Recep Doğan 15.04.2022 tarihinde vefat etti. Köyü Çavuşköy'de Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığına defin edildi.

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (5)

ATB

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (1)

Genc Gazete Ogretmen Recep Dogan Ilce Milli Egitim Inegol (7)

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin