İnegöl Cezaevi boşaltıldı

Adalet Bakanlığı’nın yazılı emri ile tutuklu ve hükümlülerin İnegöl Cezaevi’nden Bursa ve Bilecik’e bağlı Pazaryeri ile Söğüt ilçelerine nakledilmesinin ardından, bölgede kurulması planlanan adliye sarayı için, mevcut arazinin hazırlanan projeyle örtüşmemesi belediye meclisini harekete geçirdi.

Mecliste alınan kararla inşaat alanı projeye uygun olarak genişletildi.

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (1)

 İnegöl Belediye Meclisi harekete geçti

     Dün toplanan Belediye Meclisi Adliye Sarayının yapılması için gerekli olan son konuyu da karara bağladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis üyelerine hitaben yaptığı bilgilendirmede, Adliye sarayı için Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Başsavcı Adem Yazar ile birlikte Adalet Bakanı Cemil Çiçek’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (7)

İnegöl Adliye Sarayı yapılacak

    Ziyarette Bakan Çiçek’in adliye sarayı için kendilerinden bazı kriterler istediklerini belirten Başkan Aktaş “Bizde bunun için bir çalışma başlattık. Tüpçüler sitesinin yıkılmasından sonra, cezaevinin de yıkılmasını hesaplayarak, burayı tek tip proje olan adliye sarayına katmayı düşünüyoruz. Toplam alan yaklaşık 6 bin 333 metrekare, inşaat alanı ise, 5 bin metrekare, adliye sarayı için bizden istenen 7 bin metrekarelik bir alan, bizde bu alanı yükseltmemiz lazım. Bunu da bu mecliste görüşüp kabul etmemiz gerekiyor” dedi.

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (2)

Oy birliği ile kabul edildi

    Başkan Aktaş’ın bu konuşmasının ardından oylamaya gidildi ve belediyeye ait olan alanın genişletilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle kapatılan cezaevinin olduğu bölgede Adliye Sarayının kurulması için hiçbir engel kalmamış oldu.

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (8)

Haberimiz arşivden. Hazırlayan Ayhan Talha Bayraktar. Tarih 03.05.2006

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (3)

Genç Gazete İnegöl Cezaevi (4)

Kaynak: Genç Gazete arşiv