Eğitim

İnegöl Mesleki Eğitimde Başarıya Koşuyor! Yüzde 90 Doluluk Oranına Ulaşıldı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, mesleki eğitim kurumlarının 2023-2024 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladığını ve 2024-2025 dönemi için doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

Abone Ol

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, mesleki eğitim kurumlarının 2023-2024 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladığını ve 2024-2025 dönemi için doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı. Mesleki ve teknik eğitimdeki bu başarı, ilçenin eğitimdeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İnegöl'deki mesleki eğitim kurumları, “ara eleman değil, aranan eleman” yetiştirme amacıyla hareket ediyor. Öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra pratik yeteneklerini de geliştiren bu okullar, üretim faaliyetlerine entegre eğitim yöntemleri ile dikkat çekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmaları şu sözlerle değerlendirdi:

“İlçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren mesleki eğitim kurumlarımız ara eleman değil aranan eleman yetiştirme şiarıyla öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra eğitimle entegre pratiklerini geliştirici üretim faaliyetlerini yapmaya devam ederek 2023-2024 başarılı bir şekilde tamamlamıştır.”

Akademik, Sportif ve Kültürel Başarılar

İnegöl'deki mesleki eğitim kurumları, akademik başarılarının yanı sıra sportif ve kültürel alanlarda da önemli başarılar elde etti. Bu başarılar, tercih aşamasındaki öğrenci ve velilerin dikkatini çekerek, okulların doluluk oranlarına olumlu katkı sağladı. Zengin, basın mensuplarına teşekkür ederek, okulların elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Okullarımızın akademik, sportif ve kültürel alanlardaki başarıları sizlerin aracılığıyla tercih aşamasında olan öğrenci ve velilerimizin dikkatini celp etmiştir.”

Geleceğe Yatırım: Nitelikli İnsan Gücü

İnegöl’deki mesleki eğitim kurumları, ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak nitelikli insan gücü yetiştirmeyi sürdürüyor. %90 doluluk oranına ulaşan bu kurumlar, Türkiye’nin gelecekte ihtiyaç duyacağı kalifiye elemanların yetişmesine olanak tanıyor. Zengin, mesleki eğitimde sağlanan bu ilerlemenin, iktisadi kalkınma için önemli bir unsur olduğunu belirtti.

İşte Zengin'in açıklamasının tamamı:

“İlçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren mesleki eğitim kurumlarımız ara eleman değil aranan eleman yetiştirme şiarıyla öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra eğitimle entegre pratiklerini geliştirici üretim faaliyetlerini yapmaya devam ederek 2023-2024 başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Okullarımızın akademik, sportif ve kültürel alanlardaki başarıları sizlerin aracılığıyla tercih aşamasında olan öğrenci ve velilerimizin dikkatini celp etmiştir. Hassaten sizlere teşekkürlerimizi sunmak isterim. Kıymetli basın mensupları, Lgs yerleştirme ve yerel yerleştirme verileri ışığında 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda doluluk oranımız %90 a ulaşmıştır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu İktisadi kalkınmanın en önemli unsurlarından olan nitelikli insan gücü ilçemiz mesleki eğitim kurumlarında yeşermeye meyve vermeye devam edecektir.

Saygı ve sevgilerimle”