İnegöl

İnegöl'de Alışveriş Festivali Başlıyor

İnegöl Belediyesi, çeşitli esnaf odaları ile iş birliği içinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında bir alışveriş festivali düzenleyecek.

Abone Ol

İnegöl'de 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek alışveriş festivali, esnafı ve vatandaşları bir araya getirecek. Esnafların %50'ye varan indirimler sunacağı etkinlikte, çeşitli eğlenceler de yer alacak.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Terziler Odası, Lokantacılar Odası, Madeni Sanatkarlar Odası, Kuyumcular Derneği, Kahveciler Odası ve Elektrikçiler Odası'nın katkılarıyla düzenlenecek olan İnegöl Alışveriş Festivali, enflasyonla mücadele ve esnafa destek amacıyla gerçekleştiriliyor. 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, oda başkanlarını ve basın mensuplarını selamlayarak, “Esnaflarımıza destek olmak amacıyla bir alışveriş şenliği düzenleme kararı aldık,” dedi. 

15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, İnegöl esnafı vatandaşlara %50'ye varan indirimler sunacak. Esnaf, bu süreçte iş yerlerini gece 24.00’e kadar açık tutacak. Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, “Esnafımız sezon sonu ürünlerini indirimli fiyatlarla satışa sunacak, bu da hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için büyük bir fırsat olacak,” dedi.

Selim Malçok, "Çarşı Alışveriş Festivali ile alakalı olarak belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızın dükkanlarının önüne tezgah açmasına izin verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. 15-18 Ağustos tarihlerinde esnafımız, indirimli ürünlerini ve sezon sonu ürünlerini satışa sunarak İnegöl halkına hizmet edecek. Umuyorum ki, alışveriş için çarşıya koşarak gelen halkımız gece 24.00’e kadar dükkanlarımızı ziyaret eder,” dedi.

Festival boyunca İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle, çocuklar için yüz boyama etkinlikleri ve palyaço gösterileri düzenlenecek. Ayrıca, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Karagöz gösterileri ve tiyatro oyunları ile festivale kültürel bir zenginlik katacak. Pazar günü, 18 Ağustos’ta “Ayağınıza Oyun” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. 

İnegöl Belediye Başkanı, etkinlik süresince çarşı meydanında çeşitli eğlencelerin düzenleneceğini belirtti. Yüz boyama, palyaço gösterileri ve Karagöz tiyatrosu gibi aktivitelerle çocuklara hitap edecek etkinlikler yapılacak. Pazar günü, 18 Ağustos’ta “Ayağınıza Oyun” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek ve çarşı şenliği, kültür ve sanatı bir araya getirecek.

17-18 Ağustos tarihlerinde çarşı merkezi trafiğe kapatılarak vatandaşların rahatça gezip alışveriş yapması sağlanacak. Bu uygulama, esnafın kaldırım işgali yapmasına izin vererek vatandaşların alışverişlerini rahatça yapabilmesine olanak tanıyacak. Belediye Başkanı, “Esnafımızın kazanç sağlamasını ve yıl boyunca faaliyetlerini sürdüren işletmelerimizin desteklenmesini istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı, etkinlik süresince kaldırım işgallerine esneklik getirilerek esnafların kapı önlerinde ürünlerini sergilemelerine izin verileceğini belirtti. Ancak geçiş yollarının açık tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 17-18 Ağustos tarihlerinde çarşı merkezi trafiğe kapatılarak vatandaşların rahatça alışveriş yapmaları sağlanacak. Vatandaşların ve esnafların bu kurallara riayet etmeleri önemle rica ediliyor.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu festival, esnafımızın ticaretini hareketlendirmek ve İnegöl'ün ticaretine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Tüm kurumlar bir araya gelerek esnafımıza ve vatandaşlarımıza hizmet sunmak için çalışıyoruz. Çarşı merkezinde yapılacak bu düzenlemelerle, esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, etkinliğin esnafa katkı sağlayacağını ve İnegöl’ün ticaretini hareketlendireceğini vurguladı. Esnaflar, festival boyunca indirimli ve kaliteli ürünlerini İnegöl halkına sunacaklar. Uğurdağ, “Esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.