İnegöl

İnegöl'de Dev Proje Ne Zaman Tamamlanacak? İşte İnegöllülerin En Çok Merak Ettiği Sorunun Cevabı...

İnegöl'de 2019 yılında başlayan merkez mahalleler, Alanyurt ve Akhisar bölgelerinin içme suyu temini projesi devam ediyor.

Abone Ol

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, BUSKİ'nin 2019 yılında başlattığı ve İnegöl'ün dörtbir yanında yapmış olduğu çalışmalar ne durumda? Proje ne zaman bitecek ve İnegöl'ün su sorunu yaşayan mahalleleri bu sorundan ne zaman kurtulacak? İşte bütün soruların cevabı...

2019 yılında başlayan merkez mahalleler, Alanyurt ve Akhisar bölgelerinin içme suyu temini projesi devam ediyor. BUSKİ tarafından yürütülen bu proje kapsamında çeşitli bölgeler arasında çelik boru hatları döşenerek su temini sağlanacak. 

Alanyurt Bölgesi ve Merkez Mahallelere İçme Suyu 

Projenin birinci aşamasında, Deydinler Su Deposu ile Alanyurt Mevcut Su Deposu arasında 1000 mm çapında 9.700 metre çelik boru döşenerek Alanyurt Bölgesi ve İnegöl İlçesi merkez mahallelere içme suyu sağlanacağı açıklandı. Hocaköy Barajı tamamlandığında, baraj hattı bu hatta entegre edileceği öğrenildi.

Akhisar Bölgesi ve Merkez Mahallelere İçme Suyu Sağlanması

İkinci aşamada, Cerrah Mahallesi'nde yeni yapılan 5.000 m³ su deposu ile Akhisar Mahallesi'nde yeni yapılan 10.000 m³ 1 Nolu Su Deposu arasında 1000 mm çapında 7.500 metre çelik boru döşenerek Akhisar Bölgesi ve İnegöl merkez mahallelere içme suyu sağlanacak. Aktarılanlara göre, Ulupınar ve Kırkpınar kaynaklarından gelen sulara Hocaköy Barajı tamamlandığında baraj suyu da eklenecek.

Akhisar Bölgesi İçme Suyu

Üçüncü aşamada, Ulupınar ve Kırkpınar kaynaklarından sağlanan sular 800 mm çapında 9.900 metre çelik boru döşenerek Akhisar Bölgesi'nde yeni yapılan 10.000 m³ 2 Nolu Su Deposuna iletilecek. Edinilen bilgilere göre, Akhisar bölgesi orta kotlardaki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacı bu depodan sağlanacak. Hocaköy Barajı tamamlandığında bu hatta baraj suyu da eklenecek.

Yenice ve Akhisar Mahallesi İçme Suyu İhtiyacı

Dördüncü aşamada, Fenerdere ve Altınpınar kaynaklarından sağlanan sular Yenice Bölgesi'nde yeni yapılan 2000 m³ 3 Nolu Su Deposu'nda toplanacak. Yenice 3 Nolu Su Deposu ile Akhisar Mahallesi'nde yeni yapılan 10.000 m³ 3 Nolu Su Deposu arasında 800 mm çapında 8.300 metre çelik boru döşenerek Akhisar, Karalar ve Baykoca Mahallelerinin üst bölgelerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Dev projenin 2025 yılında tamamlanacağı tahmin ediliyor.