Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENHANCER Projesi kapsamasında çeşitli bölümlerden mezun olmuş öğrenciler İnegöl'de  Luvina Design firmasını ziyaret etti.

İnegöl'de Girişimci Öğrencilerden Luvina Design'a Ziyaret (4)-1

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türk Dış Ticaret Vakfı'nın organize ettiği ENHANCER Projesi kapsamasında , yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bölümlerden mezun olmuş girişimci öğrenciler saha ziyaretleri kapsamında İnegöl'de faaliyet gösteren Luvina Design firmasını ziyaret etti.

İnegöl'de Girişimci Öğrencilerden Luvina Design'a Ziyaret (2)

Katılımcılara saha ziyareti sırasında, firma ortaklarından Alican Koyun ve Batuhan Filiz sektörle ilgili teknik bilgiler verdi. Ziyaretçilerden gelen sorular üzerine ağırlıklı olarak; sektörde karşılaşılan zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelme yöntemleri,  mobil sektördeki değişimlerin hızla ilerlediği günümüzde, girişimcilerin karşılaşabileceği çeşitli sorunların yanı sıra bu sorunlara yönelik yaratıcı çözümler geliştirme,  ihracat pazar araştırması, müşteri memnuniyeti ve girişimcilikteki önemli ana faktörler gibi konularda detaylı bilgiler verildi.

İnegöl'de Girişimci Öğrencilerden Luvina Design'a Ziyaret (5)

Ziyaretle ilgili Luvina Design firması tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘’ ENHANCER Projesi'nin bu aşaması, katılımcılar için büyük bir fırsat . Türkiye'nin mobilya sektöründe rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli adımlar atılmasına da katkı sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen benzer etkinliklerin, girişimcilerin bilgi ve becerilerini geliştirecek, ayrıca sektördeki kalitenin yükseltilmesine önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası pazarda sağlam bir yer edinmeye devam edeceğimizi öngörüyoruz. Sektördeki güçlü konumumuzu korumak için yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceğiz. ENHANCER Projesi, Türkiye'nin mobilya sektöründeki girişimciler için ilham verici bir platform oluşturmasını temenni ediyoruz.'' denildi.

Kaynak: Bülten